Konya’nın Beyşehir ilçesinde, mübarek Ramazan ayının gelmesi ile beraber iş yoğunluğu artan gıda sektörüne ait imalathane ve iş yerlerine yönelik denetimler yoğunlaştırıldı.
Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı resmi denetim ve kontrol görevlileri, Ramazan ayı ile beraber faaliyetleri hız kazanan başta fırıncılık sektörü olmak üzere gıda imalatı yapan işletmeci ve iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.
Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, bu durumu göz önünde bulunduran resmi kontrol görevlilerince, önceden süre verilmiş olan işletmelerin Ramazanda eksikliklerini düzeltip düzeltmediğinin de kontrol edildiğini söyledi. Ramazan ayı boyunca özellikle tüketimin yoğunlaştığı unlu mamuller ve pastacılık ürünleri, fırıncılık, et ürünleri, şekerleme ürünleri gibi konularda faaliyet gösteren işletmelerin denetimlerinin ara verilmeden devam edeceğini belirten Karşıyaka, "Güvenilir gıdaya ulaşma konusunda İlçe Müdürlüğü olarak her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Ancak, bu konuda tüketicilere de görevler düşmektedir. Gıda ile ilgili her türlü şikayet 174 numaralı Alo Gıda Hattı kanalıyla yapılabilecektir" dedi.