Adana’da sıcakların 40 dereceyi aşmasıyla birlikte sık yaşanan elektrik kesintileri kasapların etlerinin bozulmasına neden oldu.
Hafta başından bu yana etkili olan sıcak havayla birlikte artan enerji tüketimi, Adana’da sık sık elektriklerin kesilmesine neden oluyor. Elektrik kesintileri ise vatandaşları çileden çıkartıyor. Vatandaşlar, 3 gündür sorunun çözülememesi üzerine birçok mahallede eylem yaparak tepkilerini dile getirdi. Sucuzade Mahallesi Obalar Caddesi esnafı da elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Özellikle kasap ve tavukçular, kesintiler nedeniyle bozulan etlerini çöpe atmak zorunda kaldı. Ürünlerin bozulması nedeniyle tezgahları boşalan esnaf, sıkıntının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.
Tavukçu Mehmet Çelik, 3 gündür elektriklerin kesik olduğunu belirterek, “Akşamdan sabaha kadar elektrikler kesiliyor. Ben dün akşam depomu boşaltıp başka yere götürdüm. Geçen ay bin 700 lira elektrik faturası ödedim. Sabah yetkili şirkete gittik. Derdimize çare olacaklarını söylediler, geldik 2-3 saat elektrik verdiler sonra tekrar kestiler. Ne kadar bozulan mal varsa çöpe attık” dedi.
Kasap Serdar Kaya ise birçok kuruma başvuruda bulunduklarını belirterek, “Yetkili firma elektriğimizi verdi sonra tekrar kesti. 3 gündür bunu çekiyoruz. Ben bir esnaf olarak bugün 1,5 milyarlık et attım, yazık günah. Ben paramla alıyorum elektriği. Parayı iki gün yatırmazsam faiz alıyorlar, protesto çekiyorlar. Biz hakkımızı aramak istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz mağdur etmeyin bizi” diye konuştu.
Esnaf Yusuf Coşkun da daha önce bu kadar uzun süren elektrik kesintisi görmediğini ifade etti.