Sercan SAPANATAN - Mustafa AKIN/İSTANBUL )

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ali Dürüst, bu sene Süper Lig'in çok çetin geçeceğini belirtirken, 14 yabancı kuralının lige kalite getireceğini söyledi.

'ya özel açıklamalarda bulunan Ali Dürüst, daha önceki yıllara göre bu sezon Süper Lig'in daha çetin ve zorlu geçeceğini söyledi. Ali Dürüst, "Bu sene lig çetin geçecek. Tüm takımlar çok iyi hazırlanıyor. Takımlar yeni transferler yaptılar. Ligin başlamasına da az kaldı, artık yeniden hepimiz futbola geri döneceğiz. Önemli olan Süper Lig'in kalitesini artırmaktı ve bunu sahaya yansıttığımız zaman hem ligimizin değeri artacak, hem de zevkli ve güzel bir sezon izleyeceğiz. Şimdiden tüm takımlara yeni sezonda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"REKABETTEN KALİTE DOĞACAK"

Bu sezondan itibaren Süper Lig takımlarının 14 yabancı oyuncu oynatması ile ilgili de konuşan Dürüst, "Tabii bu yeni kural bir rekabet ortamı yaratacak. Türk oyuncular da gerçekçi olmak durumunda olacak. Bu sayede Türk oyuncular da hak ettikleri yere gelecekler. Yurt dışında oynayacaklar ve ülkemizi temsil edecekler. Onun için bu rekabetten kalite doğacak, bu kalite de bizim ligimizin marka değerini yükseltecek" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA KUPASI GRUBUMUZ, BİRİNCİLİĞİ HEDEFLEYECEĞİMİZ BİR GRUP"

A Milli Futbol Takımı'nın 2018 yılında Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmak için oynayacağı eleme grubu maçlarını da değerlendiren Dürüst, "Bana kalırsa grupların hepsi zor. Bizim içinde bulunduğumuz eleme grubu, birinciliği hedefleyeceğimiz bir grup, ama aynı zamanda aksi sonuçları da doğurabilecek bir grup. Hepsi güçlü ülkeler. Grup kuralarından sonra oradaki herkesin yorumu, çok sıkı bir grup olduğu yönündeydi. Ama biz Türk Milli Takımı olarak o gruptan çıkabilecek güçteyiz. Umarım 2018'de Rusya'da olacağız" değerlendirmesinde bulundu.