Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemiyle diktatörlük getirilmek ve yürütme işlerinin Erdoğan’a bağlanmak istediğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “Ne yaparlarsa yapsınlar, CHP olduğu sürece başkanlık sistemi gelmez” diye konuştu.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ
Faiz indirimi tartışmaları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren CHP lideri, “Yeni düşman Merkez Bankası. Parlamentoda yetkiniz var, getirin, faizi indirin. Bunu söyleyen kişi iradeden yoksun kişidir. Gereğini yapmıyorsan, şikayet etmeye hakkın yok” dedi.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ
İç güvenlik paketini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Tabanca olursa 1 yılla yargılanıyorsun. Sapan olursa 2 yılla yargılanıyorsun; poşu takarsan, 4 yılla yargılanıyorsun. Siz buna adalet diyorsanız, gidin, oyunuzu verin. Hayır diyorsanız, gideceğiniz yer bellidir: CHP” ifadelerini kullandı.

Polislerden oy istedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polislere seslenerek oy istedi, polisin hakkını CHP’nin koruyacağını söyledi.
TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’de yaşanan sel felaketine değinerek, Edirnelilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Edirne Belediyesi’nin tüm birimleri ile hizmet verdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Hükümetten istediğimiz desteği alamıyoruz ama belediyemiz 24 saat çalışıyor” dedi. Daha önceki grup toplantılarında seçmenlerden 4 yıllık iktidar isteyen Kılıçdaroğlu, bu haftaki grup toplantısında da polislerden oy istedi. “Sen halkın polisi olacaksan ben senin oyuna talibim” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, polisin onurunu koruyacağının sözünü verdi.

“MİLLETVEKİLLERİNİ LİDERLER SEÇMESİN”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’na milletvekillerini halkın belirlemesi için çağrıda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan Davutoğlu diyor ki, ‘CHP’nin Türkiye’nin gündemine ilişkin hiçbir sözü yok’ diyor. Hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir adam görmedim. Bir öneri yapıyorum sana, gel milletvekillerini milletin kendisi seçsin, liderler seçmesin. Bunun 12 Eylül darbesi getirdi, açık net çağrı yapıyorum, demokrasiyi istiyorsan, millete inancın varsa, milletin oyuna güveniyorsan, kararına saygın varsa gelirsin Siyasi Partiler Yasasını adam gibi değiştirir ve demokrasiyi getiririz. Vesayet altında Başbakanlık yapılamaz” diye konuştu.

“YASAMA ORGANI YÜRÜTMENİN VESAYETİ ALTINDA”
Yasa organının yürütmenin vesayetinde olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, “Yargıyı siyasallaştırdılar, adaleti de bunlar bozdular. Parlamento sınıfta kalmış vaziyette, yargı da sınıfta kalmış vaziyette. Yaptıkları düzenlemeden şimdi kendileri şikayet ediyorlar. Senin istediğin gibi karar vermiyorlar diye şikayet ediyorsun. Yasama organı için ‘seçimle geldik’ diyorlardı. Milletvekillerine ‘tuzluk’ dedi, milletvekillerinden buna itiraz etmelerini istedim, tek bir cümle çıkmadı. Bu, yasama organı yürütmenin vesayeti altında demektir. Son yolsuzluk olaylarında 50’ye yakın AK Partili milletvekili Yüce Divan için oy verdi. Yanında oturan arkadaşı vicdanı ile oy veren arkadaşına ‘hain’ dedi. Hain diyen kişi asıl yasama organına ihanet ediyor, asıl hain odur. AK Partili milletvekillerinin oyuyla 4 eski Bakan’ın Yüce Divana gönderilmemesine karar verildi. AK Parti grubu bir kişinin sözünden çıkmıyor. O nedenle ciddi sorunumuz var” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, “Bugün geldiğimiz nokta yeni bir süreçtir. Anayasası askıya alınmış bir devlet var. Parlamento yürütmenin baskısı altında, yargı yürütmenin kontrolü altında. Bu süreç biraz daha giderse halkın direnme hakkı ortaya çıkacaktır. Anayasanın Cumhurbaşkanı ile ilgili maddesi askıya alınmıştır, çalışmıyor. Namus ve şeref kavramı bizim geleneğimiz için çok önemli kavramlardır, namus ve şeref için her türlü mücadeleyi yaparız. Geleceksin parlamentoya, kürsüye çıkacaksın, tarafsız olacağın konusunda namusun ve şerefin üzerine ant içeceksin, parlamentodan çıkacaksın namus ve şerefi çöp sepetine atacaksın, bunu kabul etmiyoruz. Adam gibi adamsan, namusuna da şerefine de sahip çıkarsın” ifadelerini kullandı.

“BENİM BAŞBAKANLIĞIMDA ORTADOĞU’YA BARIŞ VE HUZUR GELECEK”
Hükümetin Ortadoğu politikasını eleştiren ve “Davutoğlu duysun, abisi de duysun, benim Başbakanlığımda Ortadoğu’ya barış ve huzur gelecek” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, kimsenin burnunun kanamayacağını, Türkiye’nin bölgesinin en saygın ülkesi olacağını kaydetti. Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ve Türkiye’de huzur olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “CHP’nin bir görevi var, Cumhuriyeti kuran partiyiz, seni kul olmaktan çıkartan, vatandaş yapan bir partiyiz. Çok partili hayatı getiren partiyiz. Bu ülkeye sosyal demokrasiyi getirdik, ‘insan siyasetin odağında olmalıdır’ dedik. Şimdi dördüncü bir devrime hazırlanıyoruz, bu ülkede kaybolan demokrasiyi yeniden getirmek, özgürlükleri yeniden getirmek, bu bizim boynumuzun borcudur” açıklamasında bulundu.

“POLİS KARDEŞİM GEL OYUNU CHP’YE VER”
Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı kıdem tazminatı konusunda, “İşçilerle anlaşmadan buraya getireceğin her teklife, her tasarıya CHP olarak izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulunan Kılıçdaroğlu, işçilerin haklarını Mecliste, gerekirse meydanlarda savunacaklarının altını çizdi.
TBMM Genel Kurulu gündemine gelecek olan İç Güvenlik Paketinin eksiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Tabanca olursa 1 yıl ile yargılanıyorsun, sapan olursa 2 yıl ela yargılanıyorsun, poşu olursa 4 yıl ile yargılanıyorsun, adalete bak. Yurttaşlarıma sesleniyorum, buna ‘adalet’ diyorsanız gidin oyunuzu verin, eğer ‘adalet değil’ diyorsanız yeriniz bellidir, CHP. Hırsızlık düzenini korumak için getiriyorlar bunu. 250 bin polis kardeşime sesleniyorum, sen halkın polisi olacaksan ben senin oyuna talibim. Özgürce görev yapacaksın, kimse sana müdahale etmeyecek. Senin onurunu korumak benim boynumun borcu, sana sözüm sözdür. Polis kardeşim gel oyunu CHP’ye ver. Senin de saygınlığını koruyacağız. Sana o talimatı verenlerin talimatına uyma kardeşim. Dinlemeleri mahkeme kararı olmaksızın yapacaklar. Bunlar telekulak hükümeti” dedi.

“CHP OLDUĞU SÜRECE BAŞKANLIK SİSTEMİ GELMEZ”
Başkanlık sistemine yönelik konuşan ve bu konuda medyayı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Yıl 1993, ‘başkanlık sisteminin ortaya çıkışı bir özentinin sonucu ya da Amerikan emperyalizminin bize tavsiyesidir’ diyordu Erdoğan. Şimdi ne oldu. Bunların bir genel başkan yardımcısı var, Süleyman Soylu, ne kadar soylu bir adam bilemezsiniz. AK Parti’ye geçmeden önce, müzik kutusuna para atmadan önce, ‘Başbakan padişah olmak istiyor, hükümet Türkiye’yi yolsuzluk çukuru içinde batırdı’ diyordu. Şimdi ‘başkanlık sistemi sadece yeryüzünde değil, uzayda bile yapılabilecek en önemli sistemlerden birisidir’ diyor. Atma Süleyman bu kadar. CHP olduğu sürece başkanlık sistemi gelmez, bunu herkes unutsun” diye konuştu.