Kütahya’nın Gazi Emet ilkokulu öğrencileri, kendi elleriyle yaptıkları kitap ayraçlarını satarak gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışladılar.

Toplum hizmeti programı kapsamında Gazi Emet İlkokulu 3-B sınıfı öğrencileri, müdürleri Hüseyin Güler, sınıf öğretenleri İbrahim Koştur himayesinde 180 adet kitap ayracı yaptılar.

Öğrenciler kendi elleriyle yaptıkları 180 adet kitap ayracını Gazi Emet ilkokulu ve Gazi Kemal İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerine satarak 562 TL gelir elde ettiler. Elde edilen geliri öğretmenleri İbrahim Koştur ile birlikte Mehmetçik Vakfı hesabına yatırmak üzere Emet Ziraat Bankası Müdürü Hatice Doğdu’ya teslim ettiler.

Okul Müdürü Hüseyin Güler, yaptığı açıklamada, ’’Minik yüreklerin büyük düşünceleri karşısında bazen sessiz kalınır. Öğrencilerimiz son derece duyarlı bir davranışta bulunup bizleride duygulandırdılar. Bizlere bu projeyi yapmak istediklerini beyan ettiler. Bizlerde okul idaresi olarak elimizden gelen desteği verdik. Onların kendi elleriyle yaptığı kitap ayraçları öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından satın alındı. Elde edilen 562 TL gelir Mehmetçik Vakfı hesabına yatırıldı. 3/B sınıfı öğrencilerimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı yürekten tebrik ediyorum’’ ifadelerini kullandı. (YD-EFE)