Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları haftasında düzenlenen ve geleneksellik arz eden “Geleneksel Ata’ya ve Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü”nde coşkulu marşlar eşliğinde Atatürk’e olan saygılarını ve Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını bir kere daha gösteren İTK’lı öğrencilere, Cumhuriyet’e gönül vermiş İzmirliler de eşlik etti.

Mithatpaşa Caddesi’ni ve Güzelyalı Semti’ni kapsayan güzergahta gerçekleşen “Geleneksel Ata’ya ve Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü”ne, İTK’yı birçok etkinlikte ve açılışta başarıyla temsil eden İTK Bandosu'nun çaldığı marşlar ile başlayan öğrenciler, alkışlar eşliğinde İTK Bahattin Tatış Kampüsü’nden başlayarak Güzelyalı’ya kadar uzanan bir güzergahta ilerledi.

İzmir’de kortej yürüyüşü gerçekleştiren tek okul olan İzmir Özel Türk Koleji öğrencilerinden bir ekibin yürüyüş sırasında gerçekleştirdiği halk oyunları gösterileri de İzmirliler tarafından beğeniyle izlendi.

“Biz Atatürk’ün gençleriyiz, sesimiz O’nun sesi. Bizimle yükselecek Atatürk Türkiye’si.” “Cumhuriyet’le yaşıyoruz.”, “Cumhuriyetimiz 90 Yaşında” ve “63.yılımızda da Cumhuriyetimizi gururla kutluyoruz.” yazılı afişlerle ve Türk Bayrakları ile yürüyen İTK’lı öğrenciler çizdikleri bu güzel tablo ile Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e yakışan gençler olduklarını bir kere daha gösterdiler.