Manavgat Belediyesi ile Medical Park Antalya Hastane Kompleksi işbirliğiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısında Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Manavgat halkıyla bir araya geldi.
“Koroner Kalp Hastalığı ve Bypass Hakkında Her Şey" konulu bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yapan Manavgat Belediyesi, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan’ı, Manavgat halkıyla bir araya getirdi.
Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Okutan, koroner kalp hastalıklarının tanısı, koroner kalp hastalığı ve bypass sonrası yaşam hakkında katılımcıları aydınlattı. Koroner kalp hastalığının bin yetişkinde 14 kişide görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hüseyin Okutan, “Ailevi nedenler, cinsiyet, yaş, sigara, kolesterol yüksekliği, yüksek tansiyon, şişmanlık, hareketsizlik, stres ve kişilik özellikleri, şeker hastalığı koroner kalp hastalığını ortaya çıkaran sebeplerdir. Bu hastalığın belirtileriyse; göğüs ağrısı, baskı, ağırlık, daralma, halsizlik ve sıkışma olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
Manavgat Belediyesi’nin kendilerini ağırladıkları için teşekkür eden Prof. Dr. Hüseyin Okutan, toplantı sonrasında katılımcıların sorularını yanıtladı. Koroner kalp hastalıkları hakkında pek çok soruya cevap veren Prof. Dr. Okutan’a Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek çiçek takdim etti.