DÜZCE (AA) - Türk Kızılayı Düzce Şubesi Başkanı Kemal Semih Demir, Kızılay'ın düzenlediği vekaletle kurban kampanyası ile yurt içi ve yurt dışındaki yardıma muhtaç insanlara ulaşılacağını bildirdi.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılay olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban Bayramı dolayısıyla yurt içi ve yurt dışında, "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganı ile vekaletle kurban kesimi kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Türkiye'de vekaletle kurban kesimini en başarılı şekilde yapan kurumlardan birinin Türk Kızılayı olduğunu ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Bu yıl da Kurban Bayramı'na bir ay kala vekaletle kurban bağış kampanyamızı başlatıyoruz. Kurban etlerini kesimden sonra kavurma halinde konserve olarak hazırlıyoruz. Bu sayede tüm yıl boyunca kurban bereketi olarak saklanabiliyor. Hayırseverlerimiz sayesinde ihtiyaç sahilerine dağıtacağız. Yurt içi ve yurt dışında organizasyonumuz devam edecek."

Demir, bu yıl ki kampanyada yurt içi hisse bedelinin 735 lira, yut dışı hisse bedelinin 500 lira olarak belirlendiğini kaydederek, hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini söyledi.