SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SADOB)  yeni sezonun ilk temsilini opera sanatının en bilinen isimlerden ünlü soprano Maria Callas'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle hem anma, hem de sezon açılışı olarak  ''Maria Callas'' konseri  ile yaptı.

Lorenzo Castriota'nın yönetiminde gerçekleştirilen konserde, Maria Callas'ın eşsiz yorumuyla yıllar boyu milyonlarca seyirciyle buluşan ünlü arya ve düetler, solistler Stare Çelebi, İdil Millioğulları, Seda Ortaç ve Özer Öndeş tarafından seslendirildi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu'nun sahne aldığı Maria Callas Konseri'nde, Verdi'nin Macbeth, Rigoletto, Maskeli Balo, Aida, La Traviata ve Don Carlo operalarından arya ve düetler sanatseverlerle buluştu.

Koro şefliği Mikhail Iskrov tarafından yapılan konserde Saint-Saens, Bellini, Puccini gibi opera tarihinin en değerli bestecilerinin eserlerinden de örnekler sunuldu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının Atatürk Kültür Merkezi'nde verdiği konsere, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.