TÜBİTAK’a ihtiyacının iki katı eleman alındığını, bunların ayıklanmaya başladığını anlatan Bakan Özlü, TBMM’deki sohbetinde özetle şu mesajları verdi:
 
 HEM PROJE, HEM ELEMAN
"Bu örgütün en fazla kilitlendiği yerlerden biri TÜBİTAK. Ben Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndayken, birlikte çalıştığım uzmanları görevlendirdim. TÜBİTAK’taki projeleri inceliyorlar. Personel konusunu TÜBİTAK Başkanı bizzat inceliyor. TÜBİTAK’ta çalışan 4 bin 500 kişi vardı. TÜBİTAK bünyesinde 2011 ile 2013 arasında 1700 kişi işe alınmış. TÜBİTAK’ta bu kadar iş mi var? Bunların 600’ü Fikri Bey (Işık) döneminde işten çıkarılmış. Halen 1096 kişi var, o dönem işe alınan. Bunları tek tek inceliyoruz. Bir haksızlık yapmayayım diye. Sonuna kadar gideceğiz. TÜBİTAK’a eleman alırken, sadece yandaşlarına imkan sağlamamışlar, bir yandan da TÜBİTAK’ın kaynaklarını yandaş şirketlere aktarma durumu olmuş. Her yönüyle inceliyoruz.
 
 'RAPORLARLA TESCİLLEYECEĞİZ'
Araştırdıkça, ilginç olaylar ortaya çıkıyor. TÜBİTAK’ın önemli bir projesi vardı. Sınır güvenliği ile ilgili. Sınırları sadece böyle barikat ya da duvarlarla değil, merkezi bir sistem kurularak, elektronik altyapıyla, gece görüş cihazları kullanılarak korumak ve izlemekle ilgili bir projeydi. ASELSAN, TÜBİTAK ve HAVELSAN çalışıyor bu projede. Ortaya çıktı ki, projenin TÜBİTAK’ta yürütülen bölümüyle ilgili bir iş yavaşlatma, ağırdan alma, başarısızlığa uğratma girişimleri olmuş. Şimdi bunları soruşturuyoruz. İnceleyip kanıtlayacağız ve raporlarla tescilleyeceğiz. Çok dikkatli inceleme yapılıyor. Bir hata yapılmasın diye."

(Hürriyet)