ANTALYA Muratpaşa İlçesi Kışla Mahallesi’nde erkek kuaförü olarak çalışan Fatih Sancar’ın hatalı parkları engellemek için dükkânı önüne koyduğu dubalar başına dert açtı. Hatalı park uyarısı yapmak için 54’üncü sokakta anons yapan Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bir anda dükkân önündeki dubaları fark etti.

‘BU DUBALAR KİMİN?’

Soluğu kuaför dükkânının içinde alan polis memurları Sancar’a “Bu dubaları kim koydu?” dedi. Dubaların kendisine ait olduğunu anlatan Sancar’ın kimliğini isteyen polis memurları ‘yola duba koymak’ suçlamasıyla idari para cezası karar tutanağı düzenleyip 412 lira cezai işlem uyguladı.

‘BENİ UYARMADILAR’

412 liralık ceza karşısında neye uğradığını şaşırdığını anlatan Sancar, “Duba koymanın suç olduğunu bilsem bunu yapmazdım. Zaten beni bugüne kadar uyaran da olmadı. Ancak o kadar hatalı park yapan, yolda tüp yükleyen araçlar varken sadece bana ceza kesilmesi de zoruma gitti. Bu ekonomik sıkıntıda 1 liranın hesabını yaparken 2 duba için 412 lira ceza yedim. Üzgün ve şaşkınım” dedi.

‘KANUNLARA SAYGILIYIZ’

Polisin kanunlara uyulmasını sağlamak adına görev yaptığını ancak bazı durumlarda inisiyatif kullanması gerektiğini savunan Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, “Biz kanunlara her zaman saygılıyız. Hiçbir uyarı yapılmadan gariban bir esnafa 412 lira ceza kesilmesi de vicdanımızı sızlatıyor. Bu arkadaşlarımız çok zor şartlarda ekmek parası kazanıyor. Emniyet yetkililerimizden biraz daha sağduyu bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak!Hürriyet