Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Karabük Üniversitesi’nde Kültür, Sanat ve Arkeoloji kulüpleri tarafından II. Arkeoloji Sanat Tarihi Günleri kapsamında düzenlenen konferansa katıldı.
Rektör Prof. Dr. Uluçam, konferans öncesi Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Uluçam Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen botanik bahçesinde adına hazırlanan ağaç dikimine katıldı. Rektör Prof. Dr. Uluçam, yapılan etkinliği anlamlı bulduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Karabük Üniversitesi’nin ağaç dikme geleneğini uzaklardan duymuştuk ama bizzat bunu yaşamakta varmış. Karabük Üniversitesi’nin çok güzel kampüsünün içinde, bu yemyeşil ağaçların arasında benim de bir ağacımın olması kadar mutluluk veren bir şey olamaz herhalde. Ağacı bulmaya çalıştığımız bir ortamdan ağacın kendiliğinden geliştiği bir ortama gelmekte başka bir duygu. Gıpta ediyoruz doğrusu. Ağaç dikiminin doğası, coğrafyası, iklimi çok elverişli buraya. Sadece coğrafyası ve ağacı ile ilgili de değil, Karabük Üniversitesi bilime hizmeti ve bilim adamlarının sayesinde çevreye yöreye ve ülkemize katkısı ile ün yapmış bir üniversite. Burayı tanımam, burada bir etkinliğe katılmam, konferans vermem ve bunların yanında bir ağaç sahibi olmam beni çok mutlu etti. Rektörümüz başta olmak üzere bu geleneği yerleştiren ve devam etmesini sağlayan üniversite mensuplarına çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Üniversitem adına saygılar selamlar sunuyorum."
Karabük Üniversitesi’nde bulunmalarından ve ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise, "Değerli meslektaşıma teşekkür ediyorum. Rektörümüz bir konferans nedeniyle üniversitemize gelerek, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaştı. Bu üniversiteler arasındaki dostluk ve işbirliğinin güzel örneklerinden biri. Biz rektörler olarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlamanın, bilimin ışığında yetiştirmenin yanı sıra doğa bilinci aşılanmış, doğayı yaşayan bir varlık olarak gören bireyleri yetiştirmenin de gayretinde olmalıyız. Kampüsümüzde gelenek haline gelen ağaç dikme etkinliğini bugün de Rektörümüz ile buluşturarak kampüsümüzde güzel bir anısının olması istedik. Artık Rektörümüzünde Karabük Üniversitesi’nde dikili ve tapulu bir ağacı var. Bugün diktiği ağaca can suyu, konferans verdiği öğrencilerimize ışık oldu. Ben tekrardan teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.