Akçakoca Askerlik Şube Başkanlığı Mayıs 2014 er celp döneminde 94/2 tertip 1. Gurup ve 2. Gurupta sevke tabi yükümlülerin sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listeler ile sevk edilecekleri tarihler Askerlik şubesi ilan levhasına asılmış olup, isteyenler öğrenebileceklerini duyurdu.

Akçakoca Askerlik Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada "Şubat 2014 er celp döneminde 94/2 tertip 1. Gurup ve 2. Gurup ta sevke tabi yükümlülerin sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listeler ile sevk edilecekleri tarihler Askerlik şubesi ilan levhasına asılmış olup, isteyenler öğrenebileceklerdir. Sevk evraklarını erken almak isteyenler öğrenebileceklerdir. Sevk evraklarını erken almak isteyenlere 18 Nisan 2014 tarihinden itibaren verilmeye başlanacak olup, toplu sevkler ise, 05 - 08 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. 2. Gurupta sevke tabi yükümlülerin sevkleri 18 - 20 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacaktır’’ denildi.

Sevk evraklarını almak üzere başvuracak yükümlülerin, nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerektiği bildirilen açıklamada "Askere alınacaklardan 1. Gruptakiler en geç 08- Mayıs 2014 tarihine kadar, 2. Gruptakiler en geç 20 Haziran 2014 tarihine kadar sevk evraklarını almaları gerekmektedir. Sevk evraklarını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından mahkemeye verilerek cezalandırılabilecekleri için, yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır. Askere alınacaklara; sevk için celp çağrı tebligatı çıkarılmayacağından, TRT televizyonu aracılığı ile sevk evraklarını askerlik şubelerinden alacakları tarihler tebliğ mahiyetinde ilan edilmektedir” denildi.