TOKAT (AA) - Tokat'ta yaşayan Rohat Atılgan (36), avukatlığı bırakarak mermer üretim işine girdi.

Tokat Organize Sanayi Bölgesi'nde Atılgan Mermer isimli işletmesi bulunan Atılgan, Yeşilyurt ilçesindeki ocakta çıkardığı mermerleri Çin'e ve Avrupa'ya ihraç ediyor.

Atılgan, avukatlığı bırakma hikayesini AA muhabirine anlattı.

Atılgan, 5 sene Tokat'ta avukatlık yaptığını söyledi. Bu süre zarfında başarılı da olduğunu ifade eden Atılgan, "Radikal bir karar aldım. ailemin mesleği olan mermerciliğe dönmeye karar verdim. Avukatlığı bırakmam bayağı zor oldu" dedi.

Avukatlıktan ayrıldığı için çevresindeki bir çok kişinin kendisine kızdığını anlatan Atılgan, "İnandığım bir değer vardı. Türkiye'de bulunan yer altı ve yer üstü kaynaklarının belirli şekilde açığa çıkması gerekiyor. Bu kaynakları ülkemiz açısından kullanmamız gerekiyor. Bir çok ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunun sadece bize faydası yok. Ülkemize de faydası var" diye konuştu.

Atılgan, İngilizce bildiği için mermercilikte avantaj sağladığını belirterek, "İnternetten dünyadaki mermercilerle iletişim kuruyorum" ifadesini kullandı.

- Çin'e ve Avrupa'ya ihracat yapıyor

Okul arkadaşlarının kendisine serzenişte bulunduğunu belirten Atılgan, şunları kaydetti:

"Radikal bir karardı. Avukatlığı bırakalı 4 yıl kadar oldu. Bu kararımdan dolayı hiç pişman değilim. Fabrikamız 24 saat esasına göre çalışıyor. Yurt içine ve yurt dışına satışlarımız oluyor. Çin'e blok halinde mermer ihraç ediyoruz. Bizden aldıkları mermeri işleyip daha sonra satıyorlar. Plaka ve kesilmiş mermerleri Avrupa'ya ihraç ediyoruz."