Adana Valisi Mustafa Büyük, insanlığını bugünkü sağlığını tıp bilimi insanlarına borçlu olduğunu söyledi.
Vali Mustafa Büyük, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sağlıklı olmanın yollarını arayıp bulmanın, insanoğlunun doğal içgüdüsünün bir parçası olduğunu hatırlatan Vali Büyük, bu içgüdüyle birlikte insanın; tıp bilimini asırlar boyunca geliştirerek ve bilimselleştirdiğini dile getirdi. "İnsanlık, bugünkü sağlığını, gelişen tedavi yöntemlerini Hipokrat’tan, İbn-i Sina’ya, Lokman Hekim’den, Louis Pasteur’a kadar tıp bilimine hizmet etmiş, adlarını tarihe altın harflerle yazdırmış ‘İnsanlık Dostu’ tıp bilimi insanlarına borçludur" diyen Büyük, sağlık hizmetlerinin, insanın türünü koruması ve geleceğe taşıması açısından hayati derecede önemli olduğu kadar aynı zamanda en temel insan hakkı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti;
"Günümüzde, sağlık hizmetlerinin her kademelerinde görev alan tıp ordumuzun neferleri, bu en temel insan hakkının elde edilmesinde canla, başla, gece gündüz demeden fedakarca görev yapmaktadır. Kamu ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen yeni sağlık yatırımlarıyla hastane ve yatak kapasiteleri her geçen yıl artan Adana’mızdaki özel, kamu ve üniversite hastanelerinde, doktor, ebe ve hemşirelerimiz modern tıbbi araç ve gereçlerle insanımıza en kaliteli sağlık hizmetleri sunmaktadır. Bu açıdan, sağlık çalışanlarımız her türlü saygı ve övgüyü hak etmektedir.
Toplumsal hayatta her meslek elbette ki önemlidir. Ancak bazı meslekler vardır ki, insan yaşamını ve toplumların geleceğini direkt ilgilendirdiğinden dolayı diğer mesleklerin daima bir adım önündedir. Bir bilim dalı ve meslek olarak tıp; insanın ve canlıların sağlığı açısından hayati öneme haiz olmasından dolayı, yüzyıllardır önemini korumaktadır. Teknolojinin gelişimine bağlı olarak dünyanın neresinde olursa olsun tıp alanında yaşanan her yeni gelişme, tüm insanlığa bir müjde özelliği taşımaktadır. Bu özelliğiyle tıp bilimi, toplumların daha sağlıklı bireylerden oluşması, sağlık hizmetlerinin tüm insanlığa ulaştırılması açısından, aynı gökyüzünü paylaşan insanlığın, ‘ortak çatısı’dır.
Tüm bu gerçekler ışığında din, dil, ırk, cinsiyet, yaş, sosyal statü farkı gözetmeksizin toplumdaki her bireyi sağlık hizmetleriyle buluşturan, hastalıklara şifa bulan sağlık görevlilerimize, ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık hizmetlerinden yararlanan tüm fertlerin, bu bilince sahip olmaları, tıp mensuplarımızın görevlerini çok daha huzurlu bir şekilde yerine getirmelerine önemli katkılar sağlayacağı muhakkaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın, insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramı’nı yürekten kutluyor, ‘sağlıklı toplum ve sağlıklı bireylerin, sağlıklı bir geleceğin oluşturulmasında elzem olduğu” gerçeğiyle, mesleğin tüm mensuplarına ve vatandaşlarımıza mutlu, sağlıklı bir hayat diliyorum.”