Amsterdam Müzik Okulu Sanat Müdürü ve eğitmeni Zuhal Kesik, Aram Tigran Kent Konservatuvarı eğitmenleriyle atölye çalışması yapmak için Diyarbakır’a geldi.
Geçtiğimiz ay eğitmenle birlikte Aram Tigran Kent Konservatuvarı’na gelerek çeşitle dallarda atölye çalışması yapan Amsterdam Müzik Okulu Sanat Müdürü Zuhal Kesik bu kez de eğitmen eğitimi için Diyarbakır’daydı. Konservatuvarın eğitmenleriyle 4 gün süren atölye çalışmasına katılan Kesik, konservatuvarda müthiş bir potansiyelin olduğunu ve çalışmanın heyecan verici ve keyifli geçtiğini söyledi. Kesik Amsterdam’da 2 ile 80 yaş arası birçok öğrencilerinin bulunduğunu ayrıca Amsterdam’daki okullarda müzik eğitimi verdiklerini aktardı. Aslan Müzik Okulu eğitmenlerinin Hollanda’da yabancı çocuklara ders verdiğini anlatan Kesik, “Yabancıların topluma karışabilmeleri için onların kültürünü tanımak önemli. Bu nedenle geçtiğimiz ay eğitmenlerimizle birlikte Diyarbakır’a geldik, atölye çalışmaları yaptık. Bütün eğitmenlerimiz için inanılmaz bir deneyim oldu, ön yargıları kırıldı ve Diyarbakır aşığı olup döndüler” dedi.
“KLASİK EĞİTİM SİSTEMİNİN DIŞINDA”
Şimdi de konservatuvar eğitmenlerine yönelik eğitim çalışması için burada bulunduklarını aktaran Kesik, “Konservatuvarda çok sayıda çocuk eğitim görüyor ve iyi yetişmiş eğitmenlere ihtiyaç var. Dünyada uygulanan metotları burada nasıl kullanacağımızı ve Kodaly yöntemini uygulamaya çalıştık. Boomwhacek enstrümanlarını kullanarak, çocukların hayal dünyasına hitap edecek biçimde, görsel ve oyuna dayalı, klasik eğitim sisteminin dışında bir anlayışla nasıl yaklaşılacağını göstermeye çalıştık” diye konuştu.
Konservatuvar eğitmenleri de atölyenin kendileri için oldukça verimli geçtiğini ve iyi bir deneyim paylaşımı olduğunu belirtti.