Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenen Ahmet Tiryakioğlu, Ekonomist Dergisinin yaptığı araştırmada "Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı" arasında yer aldı.
Ekonomist Dergisi, “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen araştırmada, Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve GTB Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Tiryakioğlu, listede 27’inci sırada yer aldı.
Ekonomist Dergisi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, araştırmanın İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük metropollerin dışında kalan 78 ile yönelik yapıldığını bildirdi. Araştırmada, 50 etkili iş insanının, kentlerine, bölgelerine ve sektörlerine yön veren, illerin ekonomisine katkı sunan, istihdam sağlayan, yüksek düzeyde vergi ödeyen, sosyal yönleri güçlü insanlar arasından seçildiği kaydedildi.
Anadolu’nun en etkin iş insanları için Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce ismin belirlendiğini belirten Dergi, 50 kişinin yer aldığı nihai listenin ise araştırma jürisinin titiz çalışmaları sonucunda oluşturulduğunu vurguladı.
Gaziantepli sanayici ve iş adamlarının listenin en başında yer aldığı araştırmada, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, bu yılda ilk sıradaki yerini korurken, Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise 27 sırada yer aldı. Tiryakioğlu, 2014 yılında yapılan Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı araştırmasında ise 41’inci sırada bulunuyordu.
Ekonomist Dergisi, Anadolu’nun en etkin iş adamları arasında gösterdiği Ahmet Tiryakioğlu ve Tiryaki Holding için ise, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Anadolu 500’de 2’inci sırada bulunan Tiryaki Agro, 1980’de Ali Tiryakioğlu tarafından Gaziantep’te küçük bir mercimek işleme tesisi olarak başladığı ticari hayatında Türkiye’nin en iddialı tarım işletmelerinden biri oldu. Tarımsal gıdaların tedariği, üretimi, depolaması ve ticaretini yapıyor. Ekonomist’in Anadolu 500 araştırmasında 2’inci sırada yer alıyor. Üç yıl once EBRD ile ortaklığa gitmesi ciro ve kârlılığına çok olumlu yansıdı. Bu başarılı performansın arkasındaki Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) başkanlığını da yürütüyor."