Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Ihlamurkent’te hayata geçen Oyunpazarı’nın ardından, ikinci kreşin Emek Mahallesinde yapılacağını açıkladı.
Odunpazarı Belediyesi Oyuncak Evi ve Kütüphanesi, coşkulu bir programla yeni yılı kutladı. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Emek Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçar’ın da katıldığı kutlamada, çocuklar aileleri ile birlikte gönüllerince eğlendi. Başkan Kurt’un hediyeleri ile daha da neşelenen çocuklar, Başkan Kurt’la bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek, yaşadıkları mutluluğu ölümsüzleştirdi. Keyifli bir ortamda geçen kutlamada yaptığı konuşmada, Ihlamurkent’te hayata geçen Oyunpazarı’nın ardından, ikinci kreşin Emek Mahallesinde yapılacağını kaydeden Başkan Kurt, kreş hizmetinin yaygınlaşacağını vurguladı.
Oyuncak Evi ve Kütüphanesinin süreklilik taşımadığını, sadece günün belirli saatlerinde bölge halkına hizmet verdiğini belirten Başkan Kurt, “Yaz döneminde yapacağımız tadilatla burayı daha büyük bir kreşe dönüştüreceğiz. Daha çok çocuğa hizmet vereceğiz. Burayı daha uzun süre hizmet veren bir kuruma dönüştüreceğiz” dedi.
Konuşmasında, Odunpazarı Belediye kreşlerinin diğerlerinden farklı olarak ailelerin acil ihtiyaçları doğrultusunda günlük ve haftalık olarak hizmet vermesini de planladıklarını belirten Başkan Kurt, “Sizlerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalarımız artarak devam edecek” görüşlerine yer verdi.
Programda, Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü çalışanları giydikleri yeni yıl kostümleri ile çocuklara kâğıt helva, horoz şekeri ve patlamış mısır ikram etti.