İzmir’de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yara Bakım Hemşiresi Hatice Küçüker’in çalışması Kuzey İrlanda Belfast’ta 26 ülkenin katılımıyla düzenlenen kongrede ödüle layık görüldü. Küçüker, dünya genelinde yara profesyonellerinin kullanabileceği Sürekli Gelişim Sertifikası (CPD) almaya hak kazandı.

Kuzey İrlanda Belfast’ta 18-19 Eylül tarihlerinde 400 yara bakım profesyonelinin katılımıyla gerçekleşen Wound Healing Congress 2017’ye 5 ay önce Türkiye’den davet alan tek hemşire, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yara Bakım Hemşiresi Hatice Küçüker oldu. Küçüker’in Yıkamalı Yöntemle Otolitik Debridman konulu çalışması, 26 ülkeden katılan çalışmalar arasında sunuma layık ve ödüllendirilebilir çalışmalar arasına girdi.

Yara profesyonellerinin dünya genelinde kullanabileceği bir sertifika olan Sürekli Gelişim Sertifikası almaya hak kazanan Küçüker, “Yurt içinde pek çok yerde sunumlar yapıyorum ama bir çalışmamla yurt dışında bir projede ilk defa yer aldım. Dünyada yapılan çalışmaları gözden geçirdim ve biz neredeyiz onu gözlemleme fırsatım oldu. Bu sırada beni gerçekten yüreklendiren ve destek veren bütün çalışma arkadaşlarıma ve yöneticilerime teşekkür ederim. Ülkemi ve hastanemi de uluslararası bir platformda temsil ettiğim için de ayrıca gurur duydum” dedi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut da, “Bir hastanede verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinde hemşirelik hizmetlerinin önemli bir yeri var. Yoğun iş koşulları altında böyle önemli bilimsel çalışmalara da imza atan hemşirelerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor. Hemşiremizi tebrik ediyor ve daha nice başarılara imza atmasını diliyorum” diye konuştu.