Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay ve Rıza Türmen, kadın elinin değdiği Konak’ın Türkiye’nin en başarılı belediyelerinden biri olacağına inandıklarını belirterek, “Konak’ın Ankara’daki sesi olacağız” dedi.

CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay ve Rıza Türmen, Konak’ın seçilen ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. CHP Konak İlçe Başkanı Nilüfer Akyüz’ün de eşlik ettiği ziyarette Başkan Pekdaş’a başarı dileklerini ileten milletvekilleri, yeni dönemde hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi de aldı. Sema Pekdaş yönetimindeki Konak Belediyesi’nin yeni dönemde fark yaratan, model oluşturan bir belediye olacağını belirten İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir’in kalbi Konak’ın Türkiye’ye örnek bir belediye olacağını dile getirdi. Balbay, “Konak’ta bir kadın belediye başkanımızın olmasından gurur duyuyoruz. Sema Başkan başarılı bir seçim sürecinin hemen ardından görevinin başında çalışmalara başladı. Konak’a artık bir kadın eli değecek ve bizler de Konak’ın Ankara’daki sesi olacağız” dedi.

"KONAK ÖRNEK OLACAK"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, Konak’ta her yönüyle örnek bir model oluşturacaklarını ve bu modeli oluştururken de her zaman birlikte hareket edeceklerini söyledi. Kurumlar arası diyalogu mutlaka artıracaklarını dile getiren Başkan Pekdaş, “Sizler bizim Ankara’daki gözümüz kulağımızsınız. Yeni dönemde kurumlar arası uyum ve birliktelik ön planda tutacağız. Artık hizmet dönemi başlıyor. Birlik ve beraberlik içinde yerel demokrasinin uygulandığı ve Konak’ın tüm kurumlarıyla birlikte kent için çalıştığı, kadınıyla erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla, esnafıyla yani tüm halkıyla bir aile olacağı bir dönem başlıyor” diye konuştu.