Taylan YILDIRIM/ İZMİR, () - GENEL seçimlerin ardından Ak Parti milletvekili adayı Binali Yıldırım, partisinin İzmir'deki oy oranlarını arttırmasının ardından il binasında basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, basın toplantısına, "Yüze vurur ifadesi, Ak Parti tekrar tek başına iktidar bir tanesi" sözleriyle başladı.
1 Kasım genel seçimlerinden sonra, İzmir'de milletvekili sayısını arttırmamasına rağmen oy oranını arttıran Ak Partinin önemli ismi, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve milletvekili adayı Binali Yıldırım, il binasında basın toplantısı düzenledi, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Basın toplantısına Binali Yıldırım, "Yüze vurur ifadesi, Ak Parti tekrar tek başına iktidar bir tanesi" sözleriyle başladı. "Ülkemiz, güzel ülkemiz, milletimiz tarihi bir gün yaşadı" diyen Binali Yıldırım, "Yüce millet, tüm dünyaya bir mesajı net bir şekilde vermiştir. O mesaj; Türkiye'nin geleceği bu milletin, kardeşliğindedir, dirliğindedir, beraberliğindedir. Terörü cesaretlendirenden, teröristi azmettirenden bir kez daha net bir şekilde mağlup olmuştur. Bu zafer Türkiye'nin, milletin zaferidir. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
DEMOKRASİYE OLAN GÜVENİNİ BİRİ KEZ DAHA GÖSTERDİ
1 Kasım seçimlerinin yurdun her tarafında geniş bir katılımla gerçekleştiğini de söyleyen Binali Yıldırım şöyle devam etti: "Türk milletinin demokrasiye olan güvenini bir kez daha ortaya koydu. İddia edilenin aksine huzur içinde, güven içinde milletimizin iradesini serbest bir şekilde sandığa yansıtarak gerçekleştirmiştir. Demokrasinin net bir başarısıdır. Bu bakımdan bu seçimde görev alan tüm kolluk görevlilerimizi, görev alan herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca bu seçimlerde canla başla çalışan partimizin genel başkanında, üyesine kadar bütün kademelerdeki yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." 
ESASLI BİR OSMANLI TOKADI VURMUŞTUR
Seçimlerin dünyaya verdiği bir mesaj olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, "Türkiye'nin ilk defa yüzde 52 oyla seçtiği cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın geniş vizyonunu ve ortaya koyduğu basiretli öngörüsüyle bir kez daha içeride ve dışarıda ülkemiz üzerinde oyun kurmaya çalışanlara en net bir şekilde cevap olmuştur. Milletle seçtiği cumhurbaşkanını hedef tahtasına oturtmaya çalışanlara esaslı bir Osmanlı tokadı vurmuştur" ifadelerini kullandı.
SEÇİMLERİNİ VERDİĞİ BİR KAÇ NET MESAJ VAR
Bu seçimlerin verdiği net mesajlar olduğunu da hatırlatan Binali Yıldırım, "Bunlardan bir tanesi Kürt kardeşlerimiz, bu seçimlerde çözümün, şidddetle terörle değil, kardeşlikte olduğunu ortaya koymuşlardır. 7 Haziran'da HDP'ye tanıdıkları krediyi yeterince kullanamayan HDP'ye sarı kart gösterdi. Eğer HDP bu kez de milletin uyarılarını dikkate almamaya devam ederse kırmızı kart görmeye hazır olsun. Hiç kimse bizi kardeşliğimizi bozamaz. Bunu başta terör örgütü olmak üzere bölge halkı üzerinde planları olanlar bir ke daha ne bir şekilde anlamıdır" dedi.
MHP'NİN SEÇMENİ BİZİ DESTEKLEDİ
MHP'ye yönelik değerlendirmelerde de bulunan Binali Yıldırım şunları söyledi: "MHP'nin tepe yönetimini aksine milliyetçi, ülkücü vatandaşlarımız Türkiye'nin terörle mücadele hareketine net bir şekilde destek vermişler ve güçlerini oylarıyla Ak Parti'ye destek olarak göstermişlerdi. Dolayısıyla yine kardeşlik, birlik beraberlik galip gelmiştir. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet tek millet ülküsü tartışmaya mahal vermeyen hepimizin 78 milyonun değişmez ülküsü olma özelliği bir kez daha gösterdi." 
SEÇİMLERİN İZMİR MESAJI
Seçim sonuçlarını İzmir üzerinden de değerlendiren ve yüzde 24'e düşen oylarını kısa sürede arttırdıklarını söyleyen Binali Yıldırım, "İzmir bakımından da verdiği önemli mesajlar vardı. İzmir'de iki aya yaklaşan kampanyada, birşey söyledik. 7 Haziran yol kazasıydı. 1 Kasım seçimleri 'memleket meselesidir' bu çağrımız İzmir'de büyük karşılık gördük. İzmir'de değerli hemşerilerim Ak Parti'nin Türkiye ortalamasındaki artışın daha da üstünde destek vererek bizi Ankara'da daha güçlü temsil imkanına kavuşturmuştur. Yıllardan beri söylemleriyle ve icraatlarıyla yetki isteyen CHP artık kendisi bir kez Türkiye gerçeğini görmek kabul etme ve buna göre bunda sonraki yol haritasını belirleme zorundadır. Yerel yönetimlerde kayıtsız şartsız desteklediğiniz CHP'nin, ne Türkiye'ye ne de güzel İzmir'e vereceği fazla bir şey olmadığı gün gibi aşikardır, ortadadır. Başta İzmir olmak üzere başta bütün ülkemize ve yol arkadaşlarımla hizmetinizde olacağımı tekrar ifade etmek istiyorum. 2 Kasım aydınlık Türkiye'nin yarınları için açılan yeni bir kapıdır. Yeni bir günde artık kutuplaşma ayrışma bir kenara bırakılacak, bütün düşüncelerdeki fikirlerdeki her vatandaşımız büyük Atatürk'ün bize gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefi üzerinde kenetlenecektir" dedi.
7 Haziran seçimlerinde partisinin yüzde 26 oy aldığını da hatırlatan Binali Yıldırım, "Biz kampanyaya başladığımızda bu yüzde 24'e geriledi. Bugün yüzde 31 oy oranına eriştik. 7 Haziran seçimlerinde ikinci bölgede bir milletvekilimiz yurtdışı oylarıyla seçilmişti. 1 Kasım seçimlerinde, resmi olmayan sonuçlarına yurtdışı oyları ilave edilmeden her iki bölgede de 4 milletvekili rahat kazanmış görünüyoruz. Bu oyların katılmasıyla birinci bölgede milletvekili sayısının değişme imkanı mevcuttur" diye konuştu.
Binali Yıldırım, basın toplantısını bir partilinin 'Paralele sözünüz yok mu?' sorusu üzerine, şunları söyledi: "Seçimlerde herkese söylenecek söz söylendi. Devlete, millete kumpas kuranlar bir kez daha dersini almıştır. Paraleli almıştır, çaprazı da, yamuğu da almıştır." 

FOTOĞRAFLI