Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD'e yönelik yapılan teknik ve fiziki takibin ardından bugün şafak vakti operasyon düzenledi. Konya ve Çumra İlçesi'nde daha önceden belirlenen IŞİD militanlarının kaldığı 33 eve, yaklaşık 200 polisle yapılan baskında 1'i kadın 30 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından da sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Evlerde yapılan aramaların sürdüğü öğrenildi.

İSTANBUL'DA EYLEM TİMİ YAKALANDI

Gözaltına alınan zanlılardan Mustafa H., Osman M., Mustafa M., Mehmet S. ve Adnan G.'nin, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Bingöl'deki DAEŞ üyeleriyle bağlantılı olduklarının tespit edildiği bildirildi. Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine birçok defa gittikleri belirlenen şüphelilerin, örgütün eylem timi olduğu öne sürüldü.

KOCAELİ'NDE OPERASYON

KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü IŞİD’e eleman sağlayan kişilere yönelik operasyonda 20’ye yakın kişi gözaltına aldı.

Gebze ağırlıklı olmak üzere bazı ilçeleri de kapsayan operasyon, bir dizi teknik takip üzerine başlatıldı. Gebze’de bazı kişilerin çocuklarının IŞİD’e eleman sağlayan kişiler tarafından kandırılıp Suriye’ye götürdükleri, gizli ev toplantıları ile gençleri kandırdıkları iddiaları üzerine bu kişilerin de bilgilerine başvurularak alınan bilgiler doğrultusunda teknik takip başlatıldı. Bir dizi izlemelerin ardından ekipler bu sabaha karşı operasyon başlattı. Eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda 20’ye yakın kişinin gözaltına alındığı bildirildi.