Diyarbakır'ın DBP'li Lice Belediyesi  bünyesinde hizmet veren ve geçen yıl kapatılan Şahin Öner Eğitim Destek Evinin  hazırladığı dergide, dağa çıkmayı özendiren, teröristleri sevimli gösteren ve  terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan görseller yer aldığı tespit edildi. 
Lice Kaymakamlığı, belediye bünyesinde bulunan ve 5 ve 6 yaş  grubundaki çocuklara eğitim verilen Şahin Öner Eğitim Destek Evini, geçen yıl  izinsiz faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle kapattı.
 Binada yapılan incelemede, bir çuval içinde okul öncesi eğitim alan  çocuklar için hazırlandığı belirlenen yayınlar bulundu. Yayınların içeriğini  inceleyen ekipler, dergideki görseller ve Kürtçe hikayelerde terör örgütü PKK'yı,  teröristleri ve örgütün yaşam tarzını övücü nitelikte, dağa çıkmayı özendiren,  teröristleri sevimli gösteren ve örgütün propagandasını yapan unsurlar  bulunduğunu belirledi.

Sorumlular hakkında suç duyurusu
 İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Lice Belediyesi de suç  teşkil eden yayınla ilgili dönemin belediye başkanı, başkan yardımcısı, merkezden  sorumlu yetkililer ve resmi ya da gönüllü çalışan tüm görevliler, derginin basım  ve yayınından sorumlu şahıslar ile yayınevi hakkında gerekli yasal işlemlerin  yapılması için Lice Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
 Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında görevden alınan  DBP'li Belediye Başkanı Rezan Zuğurli'nin yerine İçişleri Bakanlığınca Lice  Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Sinan Başak, AA  muhabirine, belediye bünyesinde faaliyet gösteren sözde eğitim destek evindeki  dokümanların, terör örgütü ve iş birlikçilerinin kurumun imkanlarını örgüt adına  nasıl kullandıklarını gösteren delillerden yalnızca biri olduğunu söyledi.
 "Bunlar 5-6 yaşındaki çocuklara, gözümüzden bile sakındığımız  yavrularımızın tertemiz zihinlerine terör örgütünü empoze ediyorlarmış." diyen  Başak, bunun izahı ve savunması olamayacağını vurguladı.
 Böyle bir şeye asla müsaade etmeyeceklerini ve sorumlulardan hesabını  soracaklarını dile getiren Başak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi zalime  merhamet, mazluma ihanettir. Karşılaştığımız yasal olmayan tüm faaliyet ve  işlemlerle ilgili adli süreçleri başlattık. İncelemelerimiz titizlikle devam  ediyor." ifadelerini kullandı.


 Kaynak:Vatan