ORDU (AA) - PTT 1. Lig'de sahasında bugün Osmanlıspor'la karşılaşacak Orduspor'un maç kadrosundaki 14 futbolcusu, öğleden önce Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdi ardından maçın oynanacağı stadyuma gitti. 

Orduspor'un, bugün saat 15.00'da karşılaşacağı Osmanlıspor maçının 18 kişilik takım kadrosunda yer alan oyunculardan 14'ü YGS'de ter döktü. Sınavdan çıkan futbolcular, maç için statta bulunan takıma hızlı bir şekilde dahil oldu. 

Kent genelinde çeşitli okullarda sınava giren futbolculardan Muhammet Can Öztürk, AA muhabirine, sınavın ilk aşamasını verdiklerini belirtti. Matematik sorularında zorlandığını belirten Öztürk "Genel itibariyle sınavımın iyi geçtiğini söyleyebilirim. Şimdi sıra Osmanlıspor maçında. Bu maçta da iyi sınav verip kazanmak istiyoruz" dedi. 

Futbolculardan Mehmet Batuhan Şenel ise, YGS'de en çok Matematik ve Türkçe paragraf sorularında zorlandığını ifade ederek, "Sınavın ilk dakikalarında çok heyecanlanmıştım. Sonra bu heyecanımı attım. Ama gerçeği söylemek gerekirse aklım hep Osmanlıspor maçındaydı. İnşallah YGS'den çok iyi bir puan alırım. Bizim için eğitim çok önemli. Hem futbol hem eğitimi bir arada yürütmek zor olsa da elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu. 

Tolga Yılmaz da sınavın zor geçtiğini kaydederek, "Özellikle matematik sorularında çok zorlandım. Şimdi sıra Osmanlıspor sınavında. Kadromuzda ise eksikler var. Her şeye rağmen sahaya çıkıp aslanlar gibi mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı. 

YGS'nin "başarılı geçtiğini" diye getiren Murat Torun ise "Ancak ister istemez aklım Osmanlıspor maçındaydı. Hafta içi bu maçın ertelenmesi için çok mücadele edildi, olmadı. Biz yine de sınavımıza girdik. Beni sınavda zorlayan matematik soruları oldu" görüşlerini aktardı. 

Öte yandan YGS'nin ardından maç için bazı futbolcuların 19 Eylül Stadyumuna biran önce ulaşmak için koştukları gözlendi. Bunu gören vatandaşlar da futbolcuları alkışladı.