İlker AKTAŞ / SAMSUN, () - SAMSUN'da yolun kendi arazisi olduğunu Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ekiplerine ölçüm yaptırarak tespit ettiren 64 yaşındaki İbrahim Akbulut, daha önce 3 şeridini trafiğe kapattığı yolun 4'üncü şeridini de kapattı.
Samsun'un İlkadım İlçesi'nde oturan evli 2 çocuk babası İbrahim Akbulut, geçen 19 Haziran'da Gençlik Caddesi üzerindeki yolun bin 557 metrekarelik bölümünün kendisine ait olduğunu öne sürerek ölçüm yaptırdı. Hiçbir kamulaştırma yapılmadan arazisinin Büyükşehir Belediyesi tarafından alındığını ve yol yapıldığını öne süren Akbulut, 16 ay önce 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 4 şeritli yolun 2 şeridini toprak döküp, kazık çakarak trafiğe kapattı. Geçen zaman içerisinde konu ile ilgili olarak kimsenin kendisiyle görüşmediğini söyleyen İbrahim Akbulut, seçimden önce 3'ncü şeridini trafiğe kapattığı yolun bugün 4'ncü şeridini de kapattı.
DOLMUŞ HATTININ GÜZERGAHI DEĞİŞTİ
Yolun kapanması nedeniyle Gençlik Caddesi'ni kullanan 1 nolu dolmuş hattının da güzergahı değişmek zorunda kaldı. Caddeyi kullanmak isteyen bazı vatandaşlara izin vermeyen İbrahim Akbulut, sürücülerin başka bir yol kullanmasını söyledi. Yolun 4 şeridinin de trafiğe kapatılması sebebiyle zaman zaman trafikte de sıkışıklık yaşandı.  İbrahim Akbulut şunları söyledi:
"Daha kapanacak yerler de var. Buraya giriş yasaklanacak. Ben onları uyarmıştım. Benim elimde mahkeme kararı, tapu var. Senin elinde hiç bir şey yok. 10 yıldır bu yol kullanılıyor. Ne arayan var ne soran. Madem hukuk adalet var, herkes kaderine razı olacak. Ben burayı annemin, babamın ruhu için, insanlık adına bu kadar çalıştırdım. Ama bundan sonra bu yolu çalıştırmayacağım. Artık Gençlik Caddesi kapandı. Benim burada bin 557 metre yerim var. Büyükşehir Belediyesi şu ana kadar beni muhatap almadı. Fen İşleri Müdürü, zabıta müdürü telefon ediyor, gelen giden yok. Ben 10 yıllık hakkım ne ise onu istiyorum. Sürücüler beni takdir ediyor. 'Biz buradan geçmeyiz, başka yerden de geçeriz. Sen yeter ki hakkını al' diyorlar. Bu işin ucu millete de dokundu ama yapacak bir şeyim yok. Gitsinler beni valiye şikayet etsinler. Burası eskiden marul tarlasıydı. Ben de yine sebze ekeceğim. Burada belediyenin 1 metre yeri yok."
FOTOĞRAFLI