18-26 Nisan tarihleri arası gün boyunca sürecek olan çocuk şenliğinin ilk günü sanat akademisi konseri ile başladı. Çocuklarıyla birlikte AVM’ye gelen vatandaşlar söylenen hareketli şarkılarla gönüllerince eğlendi.
Konserin ardından sahneye çıkan miniklerin hazırladıkları gösteri ailelerden büyük ilgi gördü. Etkinlikte sema gösterileri, halk oyunları gösterisi, sek sek, ip atlama ve körebe gibi oyunlar oynandı. Çocuklar için ayrı bir yerde oluşturulan meydanda tuval üzerinde resim çalışması yapan miniklerin yetenekleri halkın ilgisini çekti.

HER GÜN FARKLI BİR ETKİNLİK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 9 gün boyunca her gün farklı etkinlikler planladıklarını söyleyen İlkadım Belediyesi Basın Yayın ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, “Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’un önem verdiği çocuk şenliği etkinliğimizle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yönelik 9 gün boyunca etkinlik düzenledik. Bu manada 26 Nisan Pazar Günü’ne kadar sürecek olan etkinliğimize tüm çocuklarımızı ve büyüklerimizi bu etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

23 NİSAN’DA RETROBÜS KONSERİ

70’ler ve 80’lerin efsaneleri Cem Karaca, Barış Manço, Erkin Koray ve İlhan İrem gibi çok sayıda sanatçının şarkılarını yorumlayan Retrobüs grubu kendilerine özel kostümleri ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarla bir araya gelecek. Sevilen şarkılar eşliğinde çocuklarla Adam Olacak Çocuk Programı canlı olarak sahnede gerçekleşecek.