Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Samsunspor'a Giresunspor maçında yaşanan 'çirkin ve kötü tezahürat' ile 'saha olayları' nedeniyle ceza verdi.

BANDIRMASPOR MAÇINA GİREMEYECEKLER
Bugünkü toplantı sonrası PFDK, Kırmızı-Beyazlı kulübe toplam 25 bin lira para cezası verilmesini kararlaştırdı.  Ayrıca, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan maraton üst D,E,F maraton alt C,D, bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi. Giresunspor maçında belirlenen tribünde yer alan taraftarlar, ligin son haftasında Bandırmaspor ile oynanacak karşılaşmada stada giremeyecek. 

BU CEZA ERTELENSİN!
Kırmızı-Beyazlı taraftarlar cezaya büyük tepki gösterdi. Samsunspor'a yakın çevreler maraton tribününde yer alan taraftarların cezasının gelecek sezona ertelenmesi için yönetimin girişimlerde bulunmasını bekliyor. Samsunspor Yönetim Kurulu'nun Tahkim Kurulu'na itiraz edeceği öğrenildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun açıklaması şu şekilde:

SAMSUNSPOR Kulübünün, 07.05.2017 tarihinde oynanan SAMSUNSPOR - GİRESUNSPOR TFF 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 10.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Ve 53/4. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON ÜST D,E,F MARATON ALT C,D, bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
Aynı müsabakada SAMSUNSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.