Mersin’de Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda İl ve İlçe Seçim Kurulu Başkanları ile seçime katılan siyasi partilerin il başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya vali yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Ayhan Bayhan ve Turgut Serimer ile İl Jandarma Komutanı Alb. Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve güvenlik teşkilatı mensupları iştirak etti.
Çakacak, burada yaptığı konuşmada, parlamenter demokrasilerde millet iradesinin özgürce sandığa ve dolayısıyla devlet yönetimine yansımasının adil, tarafsız ve şeffaf bir şekilde yapılacak seçimler yoluyla gerçekleştirildiğini belirtti. Çakacak, "Seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesi, halkın hiçbir baskı ve tesir altında kalmadan tercihlerini ortaya koyabilmesi aynı zamanda demokratik gelişmişlik düzeyinin de bir göstergesidir. Anayasamızın 79. maddesi ile seçimlerin başlamasından sona ermesine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma, yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra ortaya çıkabilecek bütün yolsuzlukları, şikayetleri ve itirazları değerlendirme ve karara bağlama görevi Yüksek Seçim Kurulu’na verilmiş, Yüksek Seçim Kurulu da bu görevi ilgili kanun ve mevzuatlara uygun olarak İl ve İlçe Seçim Kurulları vasıtasıyla yürütmektedir. İdare olarak bizler de seçim takviminin sağlıklı bir şekilde işlemesi ve sonuçlandırılması için seçim kurullarıyla irtibat halinde olarak personel, araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarına yardımcı olarak sorunsuz bir şekilde yürütülmesi çabası içerisindeyiz" dedi.
Çakacak, amaçlarının, vatandaşların hür iradesinin sandığa rahatça güvenli bir şekilde yansımasını sağlamak, siyasi partilerin seçim propagandalarını rahat bir şekilde yapabilmelerini, seçim bürolarının güvenliğini, siyasi parti genel başkanlarının yaptıkları ziyaretlerde üst düzey güvenlik tedbirlerinin alınmasını, huzur ve güven içerisinde propagandalarını yapıp ayrılmalarını sağlamak olduğunu belirtti.
Vali Çakacak, seçim öncesinde çevreye zarar vermemek, ses ve görüntü kirliliğine yol açmamak amacıyla toplumsal duyarlılık açısından hassas davranılmasının ve siyasi parti temsilcilerinin karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde hareket etmelerinin önem arz ettiğini vurguladı.
Toplantı, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunumun izlenmesi ve görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.