Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bugüne kadar 100 kilometreden fazla yeni yol kazandırdığı Varsak bölgesinde, bazı caddelerin açılmamış olan bölümlerin açıyor.
Bu kapsamda Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde Yavuz Sultan Selim Caddesi’nin 1 kilometrelik, İsmet Paşa Caddesi’nin ise 309 metrelik kapalı olan kısmı açıldı.Yeni yol çalışması sonrası iki cadde birleştirilirken, iki caddenin birleştiği kavşağın doğusunda yer alan ve orman içerisinden geçen Karacabey Caddesi’nin ise Orman Bölge Müdürlüğü’nden gerekli izinler alındıktan sonra açılacağı bildirildi. Açılan yeni caddelerin yağmur suyu drenaj alt yapısının da inşa edildiği kaydedildi.
Diğer yol açma çalışması ise Varsak Demirel Mahallesi’ndeki Hz Ebubekir Caddesi’nde gerçekleştirildiği, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin iş makineleriyle başlattıkları çalışma sonrasında 30 metre genişliğinde, 1130 metre uzunluğundaki caddenin kapalı olan 850 metrelik bölümününü açık hale getirdiği ifade edildi. Kepezpark Varsak’ın batısından geçen ve Süleyman Demirel Bulvarı’nda başlayan caddenin Zübeyde Hanım Caddesi’ne bağlandığı, caddenin yağmur suyu kanalizasyonun da yapıldığı belirtildi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 6 yılık hizmet döneminde ilçede 370 kilometre yeni yol açıldığı kaydedildi.