Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’e kurulacak ikinci devlet üniversitesi için adeta Ankara-Gaziantep arasında mekik dokudu. Şahin’in özel gayretiyle “Gaziantep Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi” adıyla yeni bir devlet üniversitesi şehre kazandırılacak. Akademik camianın hizmetine sunulacak olan teknik üniversite, kente yenilikçi bir bakış açısı kazandıracak, şehri canlandıracak.

Son yıllarda sosyal belediyecilikte öne çıkan Büyükşehir, eğitime verdiği destekle adından söz ettirmeyi başardı. İkinci devlet üniversitesi kurulmasına yönelik çalışmalara arka çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ikinci devlet üniversitesi için yoğun bir mesai ayırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gaziantep’e ikinci bir devlet üniversitesi yakışmaz mı? Kente bir üniversite daha geliyor” sözlerinin ardından Küçükkızılhisar Mahallesi’nde bulunan yerleşkeye, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının aldığı kararla, “Gaziantep Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi” adı verildi.

"Önemli bir boşluğu dolduracak"

Yeni devlet üniversitesinin kente kazandırılması için büyük gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirlerin ve ülkelerin gelişimindeki dinamiklerin başında üniversitelerin geldiğini belirterek, bu anlamda Gaziantep’e kurulacak ikinci bir devlet üniversitesinin önemine değindi. Şahin, “Bu şehre ve sanayiye yapılacak en büyük yatırım, kurulacak üniversitenin teknik olmasıdır. Üniversitelerin kent ve bölge ekonomisine doğrudan ve dolayı katkıları var. Gaziantep bir sanayi kentidir. Gaziantep sanayisinin mühendislere ve uzman teknik elemanlara ihtiyacı var. Bu açıdan değerlendirildiğinde birçok sektörde nam yapmış ve ülke ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olan Gaziantep’te Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması önemli bir boşluğu dolduracaktır. Açılacak olan yeni üniversite, ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Kısa bir süre önce, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’den oluşan heyet, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaretinde, ikinci devlet üniversitesi için çalışmaların hızlandırılması yönünde fikir birliğine varmıştı.