Samsun'da, Ramazan ayının bitmesine kısa bir süre kala vatandaşlar bayramda misafirlerine ikram etmek için şeker ve tatlı alma telaşına düşmeye başladı. Bayrama sayılı günler kala evlerindeki eksikleri tamamlamak isteyen vatandaşlar şekercilere ve tatlıcılara yoğun ilgi gösterdi. 

TATLI VE ŞEKER FİYATLARINDA ARTIŞ
Esnaf, tatlı ve şeker fiyatlarında 1-2 lira zam yaptıklarını belirterek, geçen seneye göre satışların biraz daha az olmasını beklediklerini ifade ettiler. Esnaflar giyim sektöründe ise hareketliliğin birkaç güne kadar başlanması bekleniyor.
  
Vatandaşların en çok ucuz şekere ilgi gösterdiğini ifade eden Şenol Şemsi, “Bayram öncesinde yavaş yavaş yoğunluk başladı. Karne töreninden sonra memleketlerine gidenler oldu. O yüzden satışların biraz düştüğünü zannediyoruz. Arifeye kadar her gün satışların biraz daha artacağını düşünüyoruz. Geçen bayrama oranla fiyatlarda 1-2 lira artış oldu. En ucuz şeker 10 liradan başlıyor, 30 liraya kadar çıkıyor. Çikolatalar da 15 liradan başlıyor, 50 liraya kadar çıkıyor. Lokumlar da 7 liradan başlıyor, 65 liraya kadar çıkıyor. Vatandaşlar en çok 10 liralık şekerleri tercih ediyor. Orta sınıf genellikle ucuz şekerleri tercih ediyor” dedi. 

60 LİRAYA BAKLAVA!
Tatlı satışlarında istedikleri ilgiyi göremediklerini Vahit Abbasoğlu, “Tatlı satışları geçen Ramazanlara göre düşük geçiyor. Geçtiğimiz 3 senede tatlılara zam yapmamıştık. Şekere devamlı zam geldiği için bu sene tatlılara mecburen zam yaptık. Tatlılara ortalama 2 lira zam yaptık. Şu anda baklavalar 20 liradan başlayıp 60 liraya kadar çıkıyor. Şekerpare 15 liradan satılıyor. Kadayıf 20 liradan başlayıp 40 liraya kadar çıkıyor. Tulumba ise 12 liradan satılıyor. Bülbül yuvası 25 liradan 40 liraya kadar çıkıyor. Gül bohçası 40 lirada satılıyor. Havuç dilimi de 60 liraya çıkıyor. Şu anda satışları istediğimiz seviyede değil. Biz de satışların artması için Arife gününü iple çekiyoruz” ifadelerini kullandı.