Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet coşkusu yaşandı. Okuldan mezun olan öğrenciler için okul kampüsünde tören düzenlendi.
Düzenlenen törene Horasan Kaymakamı, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı, Erzurum Ağır Ceza Reisi, Horasan Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Horasan Belediye Başkanı ve öğrenci velileri katıldı.
Okul Müdürü Prof Dr. Yüksel Özdemir mezuniyet coşkusunda bir konuşma yaptı.
Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Okulun kuruluşunun ikinci dönem mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Öğrenci velilerine seslenen Prof. Dr. Özdemir, ‘Sizlerin bugünkü duyguları çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz olan evlatlarınızı iş yaşamına, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi.
Ama içinizde onların istikballeri ile ilgili bir korku duymayınız. Bu güne kadar yaptıklarıyla bizim hep takdirimizi kazanmışlardır ve iş hayatlarında başarılı olacaklarına eminiz. Onlarla gurur duyabilirsiniz ve biliyoruz ki, bundan sonra da onların yaptıklarını bizlerle birlikte onurla izleyeceksiniz’ şeklinde konuştu.
İdari ve teknik kadrolarının desteği ile akademik kadrolarının da üstün çabaları ile öğrencilerin şekillendiği ve eğiti bilgilerle donatıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘360 mezunu uğurluyoruz. Hepinize katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili öğrenciler, Sizlere son kez öğrencilerim diye hitap ediyorum. Yaşamınızın bir dönemi kapanıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka döneme başlıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Hocalarımız sizi ülkemiz koşullarına göre oldukça iyi olanaklar içinde doğru teknik bilgilerle donattığını unutmayınız.’
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın’da yaptığı konuşmada, mezun öğrencilere başarılar diledi.
Aydın, ‘Bu ülkenin gençliği ne kadar eğitimli olursa, işini iyi yaparsa ülke daha çok güvende olur ve daha çok kalkınır’ dedi.
Horasan Kaymakamı Doğan Dinç ise 2009 yılından kurulan okulun, toplumsal hayata kattıklarına değinerek “Bizler olsun, Horasan halkı olsun varlığınızla gurur duyuyoruz” dedi. Dinç, mezun olan öğrencilere seslenerek; “Eğitim süresince bizlerin misafiri oldunuz. Yaşadığınız güzellikleri gittiğiniz yerlere götürün, Horasan’ı anlatın, fahri hemşerilik yapın. Yaşadığınız kötü şeyler varsa da onları burada bırakın, hepinizi kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından program Öğrencilerin karate - kata gösterisi, halk oyunları gösterisi, dönem birincisinin mezun kütüğüne isimliğini çakması, öğrencilerin yakın savunma gösterisi, dereceye giren öğrencilerin başarı belgelerinin verilmesinin ardından kep atma gösterisiyle sona erdi.