Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in girişimleriyle Siverek’te Ağırağaç ve Berimen aileleri arasında yaşanan 17 yıllık husumet barışla neticelendi.
Husumetli aileler birbirlerine zeytin dalı uzattı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Osman Nuri Tüysüz’ün araya girmesiyle Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen barış yemeğine iki aile bireylerinin katılımıyla tatlıya bağlandı. 17 yıldır devam eden husumetin sona erdiğinin altını çizen Güvenç, hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Aile bireyleriyle barış yemeğinde konuşma yapan Güvenç şunları kaydetti:
"Siverek’te Yaklaşık 17 yıldır devam eden kalender aileleri akrabaları arasında olan husumet bugün sona ermiş oldu. 2 ailenin aile büyükleri bu gün bir araya gelerek Genel Sekreter Yardımcımız ve Meclis üyelerimiz hep birlikte çözüme kavuşturduk. Her zaman söylediğim gibi çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras mal mülk değil, barış, kardeşlik ve huzurdur. Bize yakışan budur bu gün burada önemli bir adamını attık, tebrik ediyorum."
Peygamberin barışla ilgili bir hadisesinden bahseden aile üyesi Osman Nuri Tüysüz ise, "Husumetimiz 100 yıl geçse bile barışla sonlandırılacaktı. Yapılan barıştan dolayı memnunuz, şuan ki husumet sona ermiştir" şeklinde konuştu.