Bu akşam UEFA Avrupa Ligi’nde Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Roma-Feyenoord maçı öncesinde Feyenoord taraftarları ünlü İspanyol Merdivenleri yakınlarında olay çıkardı.
Çevreye zarar veren Feyenoord taraftarlarından 16 kişi tutuklanırken, çıkan olaylar nedeniyle 3 taraftar, 9 güvenlik görevlisi ve bir fotoğrafçı yaralandı.
Roma - Feyenoord maçı öncesi maytaplar ve kırık şişelerle etrafa zarar veren holiganlar nedeniyle esnaf kepenk kapatırken, İspanyol Merdivenleri önünde bulunan ve yeni restore edilmiş olan Barcaccia Çeşmesi ve çevredeki araçlar zarar gördü. Olayların büyümesi üzerine Roma polisi holiganlara müdahale ederken, Hollandalı taraftarlar polise sis bombası ve kırık şişeler atarak karşılık verince iki taraf arasında çatışma çıktı ve olaylar ara sokaklara yayıldı. Roma Belediye Başkanı İgnazio Marino yaşananlar hakkında, "Bu saatlerde Roma’da yaşananlar utanç verici ve tahammül edilemez boyutlarda. Roma gibi çok değerli bir şehrin takımlarına destek vermek için gelen taraftarlar tarafından hedef haline gelmesi kabul edilmez. İç İşleri Bakanlığı ve valilik ile işbirliği halindeyiz. Hollanda Büyükelçiliği’ne de olaylar nedeniyle yaşadığımız üzüntüyü belirttik" açıklamasında bulundu. bulundu.
Hollandalı taraftarlar dün gece de Campo dei Fiori meydanında olay çıkartmış ve 23 taraftar gözaltına alınmıştı. Feyenoord kulübü ise dün gece yaşanan olaylar nedeniyle resmi sitesinde Roma’daki güvenlik planını eleştiren bir açıklamada bulunmuştu.