ÜNİVERSİTEDE TÖREN DÜZENLENDİ
Antalya'da 3 gün önce kalp nakli yapılan ve dün yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitiren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi, eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Abit Demircan için görev yaptığı AÜ Hastanesi'nde tören düzenlendi. A Blok önünde düzenlenen törene AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, eski rektör Prof. Dr. Yaşar Uçar, Prof. Dr. Ömer Özkan, Demircan'ın kalp naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Bayezid, eşi İnci, oğlu Alper, gelini Funda Demircan, kızı Büşra ve damadı Egemen Tankuş ile akademisyenler ve hastane personeli katıldı. Tören sırasında Prof. Dr. Demircan'ın kızı, damadı ve oğlu tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
'GÜLE GÜLE BİLGE İNSAN'
Törende konuşan Prof. Dr. Ömer Bayezid, "Burada konuşmak çok zor. 35 yıldır birlikteydik. Hoşgörülü, sevgi dolu, samimi ve esprili biriydi. Aramızdan çok erken ayrıldı. Nakil yaparken ve öncesinde tıbbın tüm imkanlarını kullandık, geri döndüremedik. Seni üzenleri affet, dualarımız seninle. Allah cennette buluştursun, güle güle bilge insan" dedi.
Prof. Dr. Demircan'ın cenazesi, buradaki törenden sonra Muratpaşa Camisi'ne getirildi. Kılınan namazdan sonra Prof. Dr. Abit Demircan'ın cenazesi, Muratpaşa İlçesi'ndeki Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI