Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi öğrencileri düzenledikleri programla 15 Temmuz şehitlerini andı.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen anma etkinliğine Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bekir Pala, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Şehitler için Kur’anı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle başlayan programda öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu.

Anma etkinliğinde oldukça duygusal anlar da yaşandı. Özellikle öğrencilerin sunduğu ve 15 Temmuz şehitlerinin o gece yaşadıklarının anlatıldığı oratoryo sırasında bazı şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit yakınlarını teselli etmek gazilere düştü.

15 Temmuz’da Akıncı Hava Üssünde askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan ve gazi olan Derya Ovacıklı ile Sinan Coşkun’un konuşmaları dinleyiciler tarafından büyük bir coşkuyla ayakta alkışlandı.

Programın sonunda anma etkinliğine katılan şehit yakınları ve gazilere okul tarafından hazırlanan ve Türkiye haritası etrafında Kahramankazanlı 9 şehidin resmedildiği tablolar hediye edildi. Davetliler daha sonra okulun girişindeki şehitler köşesini ziyaret ederek 15 Temmuz anı defterini imzaladı.

Okul Müdürü Fatih Erdoğan, programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak ve şehitlerin aziz hatırasını yaşatmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "İlkini geçen yıl düzenlediğimiz bu anma etkinliklerimizi bundan sonraki yıllarda da sürdüreceğiz. Amacımız 15 Temmuzu asla unutmamak ve unutturmamaktır. Bunu da ancak gençlerimizle başarabiliriz" dedi.