GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 30 yaşındaki böbrek hastası Güler Polat, görümcesinin bağışladığı böbrek ile sağlığına kavuştu.
Nizip'te yaşayan 2 çocuk annesi Güler Polat, 6 yıl önce apandisit ameliyatı sonrası kontrol için gittiği hastanede yapılan tetkiklerde böbrek hastası olduğunu öğrendi. Bu gelişme sonrası 3 yıldır diyaliz tedavisi görmeye başlayan Güler Polat, ağabeyi ve ablasının böbreğini vermek istemesine karşın dokuları uymayınca nakil yaptıramadı. Bu süreçte durumuna üzülen eşinin kardeşi olan görümcesi Nurgül Polat, böbreğini bağışlamak istedi. Bu teklifin ardından Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde dokular uyuşunca Nurgül Polat'tan alınan böbrek yengesi Güler Polat'a nakledildi.
Görümcesi sayesinde sağlığına yeniden kavuşan Güler Polat, "Görümcem bu kadar duyarlı olup bağışta bulunmasaydı halen diyalize giriyor olurdum, Allah ondan razı olsun. Organ bağışı konusunda herkesi daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Nakil olmayı bekleyen çok fazla diyaliz hastası var. Bir hayat kurtarmak, sağlığına kavuşturmak çok güzel bir davranış. Lütfen herkes organ bağışında bulunsun" dedi.
Böbreğini bağışlayan Nurgül Polat ise yengesinin diyaliz sonrası yaşadığı sıkıntıları görmeye dayanamadığını anlatarak, "Elimden gelebilecek sadece böbreğimi bağışlamaktı, ben de öyle yaptım. Başarılı nakil işleminin ardından ikimiz de gayet sağlıklıyız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI