Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Yeni Belediye Hizmet Binası’nın açılışını, Osmaniye’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. yıldönümü olan 7 Ocak 2015 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapacağını söyledi. Yeni Belediye Hizmet Binası Meclis Salonunda basın mensupları ile toplantıda bir araya gelen Başkan Kadir Kara, basın mensuplarının ve hemşerilerinin yeni yılını da kutladı.
Katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Kara, 1994 yılında Kayseri’den Osmaniye’ye geldiğini belirterek, “Ben o dönem rahmetli Belediye Başkanımız Musa Şahin zamanında buraya geldiğimde şuan ki yeni belediye hizmet binamızın yerindeki yerde hizmet veriliyordu. Uzun yıllar burada otogar ve öncesinde de hal olarak hizmet verildi. Daha sonra ise Rahmetli Musa Şahin başkanımız döneminde, yine Belediye Başkanı İskender Türkmen zamanında otel amaçlı yapılan binaya geçilmişti. Yıllar geçti ve Osmaniye’nin bir belediye hizmet binasına ihtiyaç olduğunu düşünerek ve Osmaniye’nin gelecek ifşası ve yerleşimi açısından yeni yapılaşmaların hep batıya gittiğini, mevcut şehir merkezinin de ölmemesi adına ve vatandaşların daha kolay ulaşabilmeleri adına bu alanı tekrar yeniden belediye hizmet binası olarak belirledik. İller Bankası’ndan kredimizi aldık ve neticede Allah nasip etti ve bu geçen süre içerisinde belediye hizmet binasını tamamlayarak 2014’ün son günlerinde taşınmamızı gerçekleştirdik. Resmi açılışımızı da 7 Ocak 2015 günü Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında, MHP Genel Başkanı ve Hemşerimiz Sayın Devlet Bahçeli beyin katılımlarıyla yeni hizmet binamızın açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.
Osmaniye’nin adının büyükşehir olarak geçen illerden bir tanesi olduğunu da kaydeden Kadir Kara, “Binamızın ölçütleri ve boyutları da geleceğe yönelik olarak, uzun vadede yeni bir binaya ihtiyaç duymayacak şekilde oldukça büyük ve geniş olarak planlanmıştır” diye konuştu.
7 Ocak Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü etkinlikleri hakkında da bilgi veren Kadir Kara şunları söyledi:
“Kurtuluş Haftası etkinliklerimiz 2 Ocak günü Mehter takımı eşliğinde yapılacak olan Kurtuluş Yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüş, Büyük Cami önünden yeni belediye hizmet binamız önüne kadar olacak ve burada ‘dünden bugüne Osmaniye sergisi’ gerçekleştirilecek. Daha sonra aynı gün kandil akşamı Büyük Cami’de mevlidi şerif okunması ve ikramda bulunulacak. Ayrıca 3-4 Ocak’ta Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası düzenlenecek. Ayrıca Aşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi yapılacak. 6 Ocak Salı günü akşamı fener alayı olacak ve aynı gün akşam Cebeli Bereket Kültür Merkezi’nde resepsiyon olacak. 7 Ocak günü de Devlet Bahçeli Meydanı’nda kutlama törenleri olacak. Aynı gün saat 13.00’da sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli Osmaniye’ye intikal etmiş olacak. Öncelikle eski fidanlığın olduğu yerde Valiliğin batısında bulunan yere Osmaniye Masal Dünyası Parkı’nın portatifini yapmaktayız ve ilk olarak orada inceleme yapacaklar. Proje yaklaşık 90 dönümlük alanda olacak. Bu aranda da 90 dönümde yapılacak olan parkta nelerin olacağını gösteren portatif maket park yapılmakta. Yine aynı gün saat 13.30’da yeni belediye hizmet binamızın açılışı yapılacak. Açılışta pop müziğinin güçlü ismi Sıla konser verecektir.”