TRABZON (AA) - Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in, kulübün mallarını idare etme yetkisine haizken kontrolündeki paraları kendi yararına kullanıp Trabzonspor'u 3 milyon 939 bin lira zarara uğrattığı iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, davalı Sadri Şener katılmadı. Şener'in avukatı Muhammet Miraç Arslantürk ile davacı Trabzonspor Kulübünün avukatı Köksal Kızıltaş ise duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada hakim, daha önce Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu'nun yazısı üzerine, mahkemece dosyada ismi geçen avukatlar Necdet Budak, Hasan Ölçer, Ahmet Fidanoğlu, Halil İbrahim Koca, Ali Çelik ve Levent Bıçakçı ile ilgili herhangi bir yasal işlem yapılıp yapılmadığının ve haklarında dava açılıp açılmadığının Adalet Bakanlığı Muhabere Bürosu'na sorulduğunu belirtti.

Bakanlık Muhabere Bürosu'nun da olayla ilgili mahkemeye yazı yazdığını anlatan hakim, yazıda söz konusu avukatlardan Necdet Budak ve Hasan Ölçer hakkında olayla ilgili şikayet bulunduğu ve bu kişiler hakkındaki işlemin fezleke aşamasına geldiği ancak haklarında henüz bir dava açılmadığının mahkemelerine bildirildiğini kaydetti.

Bu konuda diyecekleri sorulan Trabzonspor Kulübü avukatı Kızıltaş, avukatlar Budak ile Ölçer hakkındaki soruşturmanın halen sürdüğünü, haklarında dava açılsa dahi başka mahkemede yargılanacaklarını dolayısıyla bu dava ile bir ilgilerinin bulunmadığını savunarak, söz konusu avukatların bu davada tanık olarak dinlenilmesini de istemediğini söyledi.

Kızıltaş, sanık Şener'in suçunu itiraf ettiğini de öne sürerek, "Sadri Şener mahkeme huzurunda suçunu itiraf etmiştir, dava konusu faturaların ve sözleşmelerin sonradan hazırlandığını burada kabul etmiştir. Değişik tarihli sözleşmelerin aynı tarih ve aynı bilgisayarda hazırlandığı bizim aldığımız bilirkişi raporunda sabittir. Mahkeme bizim aldığımız bu bilirkişi raporunu kabul edip etmediğini tutanağa geçsin, mahkeme bizim aldığımız bilirkişi raporunu kabul etmeyecekse yeni Adli Tıp Kurumundan mürekkep tahlili de olan yeni bir bilirkişi raporu alsın" dedi.

Şener'in avukatı Arslantürk ise bu aşamada bir beyanda bulunmayacağını belirterek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini istedi.

Hakim ise dosyada adı geçen avukatların tanık olarak dinlenilmesine ve Şener'in avukatı Arslantürk'ün aldığı bilirkişi raporunun kabul edilip edilmeyeceğine ya da Adli Tıp Kurumundan başka bir bilirkişi raporu aldırılıp aldırılmayacağına ise bu tanıkların dinlenilmesinden sonra karar verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sadri Şener'in Trabzonspor Kulübünün mallarını idare etme yetkisine haiz olup kontrolündeki bu paraları kendi yararına kullandığı, bu suretle "güveni kötüye kullanma" ve zincirleme "özel belgede sahtecilik" suçlarını işlediği ve kulübü 3 milyon 939 bin 202 lira zarara uğrattığı iddia ediliyor.

İddianamede, Şener'in "güveni kötüye kullanma" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından cezalandırılması isteniyor.