Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen törenlere katılım az oldu.
Büyük Zafer'in 93'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen ilk tören Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, AK Parti Aydın Milletvekili Sadık Atay, CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Fatih Atay, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatcı, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile protokol üyeleri katıldı. Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunduktan sonra Vali Ayyıldız, protokolü makamında kabul etti.
MEYDAN BOŞ KALDI
Daha sonra İstasyon Meydanı'nda devam eden törenlere, Aydınlılar ilgi göstermedi. Vali Ayyıldız, Belediye Başkanı Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Kırkaya, askeri araçla etkinliği izlemeye gelen yaklaşık 100 kişiyi selamlayıp, bayramını kutladı. Törende konuşan Jandarma Yarbay Mete Lobut, "Bağımsızlık mücadelesinin son halkası olan Büyük Taarruz ve büyük zafer Türk Milleti'nin Kurtuluş Savaşı'nın tamamlandığı gündür. Bir milletin kaderini değiştiren ve 22 gün 22 gece süren insanlık duygularından yoksun vahşi saldırgan bir düşmanın yaşını Türk'ün iman dolu göğsüne çarparak paramparça ettiği bu savaş sonrasında 30 Ağustos sabahı Türk Milleti'nin zaferiyle doğdu. Bu eşsiz zaferin kazanılmasında emeği geçen bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi şükranla anıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından tören Nazilli Belediyesi Mehter Takımı ve Kuşadası Belediye Bandosu ve askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI