Bir uçağın pilotu kuleye, 'Yolcularla polislik olma durumuna geliyoruz, yolcular kabin ekibinin üzerine yürüyor' diyerek dert yandı.
İki gündür hava ulaşımını olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle başta Atatürk Havalimanı olmak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da uçaklar yolcu aldıktan sonra saatlerce kalkış için apronda beklemek zorunda kaldı.
Uçakta bekleme süresi uzadıkça uçak içerisinde kabin görevlileri ile yolcular arasında sert tartışmalar meydana geldi. Bazı yolcular görevlilerin üzerine yürüdü. Tartışmalardan rahatsız olan bir uçağın kaptan pilotu Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol kulesiyle irtibata geçti. Uçakta yaşanan sıkıntı kule pilot konuşmalarına şu şekilde yansıdı.

Pilot: Yolcularla polislik olma durumuna geliyoruz. Rica etsek bize yaklaşık bir zaman verir misiniz?
Kule: Planınızı gördüm. Sizin Önünüzde ciddi bir trafik var. Sondan arayan ikinci trafiksiniz. Ciddi bir trafik var.
Pilot: Yolcular artık kabin ekibinin üstüne yürümeye başladılar

"BENİ LÜTFEN ARAMAYIN"
Bir başka uçağın pilotu ise kalkış sıralarının değiştiğini söylerek kule görevlisine tepkisini şu şekilde gösterdi.
Pilot: Şimdi biz en son sırada 23. sıradayız. 1,45 öncesinde sıramız 25'ti.

Pilot: Bizden iki uçak sonraydı sıralamada şimdi bizi atladınız
Kule: Önümdeki trafikleri devraldığım şekilde hiçbir değişiklik yapmadan o sıraya göre devam ediyorum. Sizin bilgilerinizi yerinden oynatmadan devam ediyorum. O yüzden bir değişiklik olmamıştır.
Pilot: Sıralamayı yazdık.
Kule: Bu konuyla ilgili şirketinize temas edin. Şirketinizin yaptığı bir değişiklik oldu. Dinlemede kalın ve şirketinizle bilgi almak için onunla temas edin. Lütfen beni aramayın bu konuyla ilgili…