PTT 1'inci Ligi takımı Samsunspor'un teknik direktörü Ümit Özat, "Herkesin istediği şampiyonluğu, biz herkesten daha çok istiyoruz" dedi.
Ümit Özat, sezonun ilk haftasında Altınordu ile oynayacakları maçın hazırlıklarını sürdüren takımının antrenmanından sonra açıklamalarda bulundu. Takımının son durumu hakkında bilgi veren Ümit Özat, ligdeki tüm takımların 3 puan için çabaladığını vurgularken şunları söyledi:
"Hiç kimse 1 puana razı değil. Kimse kümede kalmaya değil, herkes şampiyonluğa oynuyor. Biz de herkesten daha çok şampiyon olmayı istiyoruz. Maç başı 1,8-2 puan ortalaması ile gitmek istiyoruz. Öncelikle bu ligin beklide en uzun birlikte oynayan tek takımı ile başlayacağız. Her maç zor. Her maçın kendine özgü bir havası var. Yaklaşık 4-5 antrenmanımız kaldı. Onları da kullanıp Altınordu maçına hazır olacağımızı düşünüyorum."
Takımın 4-5 eksiği bulunduğunu söyleyen Ümit Özat, bu konuda şöyle konuştu:
"Kulübün mali durumunu nedir, bu takviyeleri yapabilir miyiz, bilmiyorum. Beraber hareket etmek zorundayız. İlla şu oyuncuyu istiyorum demem. Çünkü kulübün mali yapısını da sarsmak istemem. 17-18 kişilik kemik bir kadro ile yola çıkacağımızı, en fazla 1 oyuncu geleceğini, gidenin de çok ekstra bir durum haricinde olmayacağını dün oyuncularımıza söyledim. Bu takımda antrenman yapan herkesin en az 15-20 maç oynayacağını ve hepsine şans vereceğimi kendilerine ilettim."
Oyuncularının emeğini asla göz ardı etmeyeceğini ifade eden Ümit Özat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Benim amacım dışarıdan birinin gelip 1 aydır burada 40 derecede antrenman yapan oyuncuların yerine forma alması değil. Dolayısıyla bu takımda 1 aydır bu eziyeti kim çekiyorsa, formayı da onun taşıması gerekir. Ama futbolun günü gününü tutmuyor. En fazla 1 ya da 2 oyuncu aramıza katılır. Gelen oyuncuya hiçbir antrenör de yok demez. Kadroyu gördüğümde 3-4 takviye ile iyi olacağını söyledim. O zamandan bugüne Ekigho ve Kone geldiğine göre en fazla 1 ya da 2 takviye yapabilirsek yolumuza sağlam adımlarla devam edeceğiz."
Hazırlık maçlarının ölçü olmayacağını belirten Ümit Özat, şöyle devam etti:
"Hazırlık maçlarında gençlerin zaman dilimi içerisinde verebileceklerinin en iyisini vermeleridir. Ben bu takımın yaş ortalamasını 22’lere çekmek istiyorum. Oynayanların da bunlardan çok daha fazlası olduğunu düşünmüyorum. Biz genç teknik adamlar olarak genç oyunculara güvenmezsek ve onlara bu fırsatı vermezsek bunları kim oynatacak. Sabitleşmiş bir fikrim yok ama takımın içerisinde 4-5 tane Samsunlu oyuncu oynatıp bir jenerasyon oluşturmak istiyorum. Bu tek başıma yapabileceğim bir iş değil. Bunları yaparken belki yara da alacağız. Oyuncu kazanmak ve Türk futboluna oyuncu kazandırmak benim kariyerimden daha öncedir. Bu temeller atıldıktan sonra skor ve başarı eninde sonunda gelir."
TAHA AMELİYAT OLDU
Öte yandan sezon başı hazırlıkları sırasında omzundan sakatlanan orta saha oyuncusu Taha Yalçıner ise bugün İstanbul'da özel bir hastanede ameliyat oldu. Taha'nın yaklaşık 3 ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI