Adana'da Suriye'deki iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen 10 kadına evinde fuhuş yaptırdığı iddiasıyla tutuklanan kadın "Zevkten yapıyorum" diyerek basın mensuplarına tepki gösterdi.

 Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi, Denizli Mahallesinde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri Ayfer K. (42) isimli bir kadının evinde fuhuş yaptırdığı bilgisine ulaştı. Polis bu bilgi doğrultusunda adresi takibe başladı. Yapılan takipte kadının Suriye'de süren iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen yaklaşık 10 kadına evinde fuhuş yaptırdığı bilgisine ulaştı. Polis bunun üzerine harekete geçerek müşteri kılığına girip kadını telefonla arayıp "Fuhuş yapmak için kadın lazım" diyerek anlaşma sağlayıp adrese gitti.

 "Senin için özel banyo yaptırdım"

 Polis müşteri kılığında adrese geldi. Ayfer K. polisten önce 30 lira ev parası aldı. Daha sonrada 100 lira alıp onun da 30 lira parasını aldıktan sonra şaplak çalınca bir kadın geldi. Ayfer K. kadın gelince polise "Senin için özel banyo yaptırdım al kadın senindir" dedikten sonra aldığı paranın 70 lirasını kadına verdi. Polis bunun üzerine kimliğini çıkartıp kadına gösterdi.

"Ben ev parası alıyorum müşteriyi o kendi buluyor"

 Kadın kimliği görünce önce şok oldu ancak daha sonra suçlamaları inkar etti. Polis her iki kadını da emniyete getirdi. Suriyeli kadın A.Y. ifadesinde savaştan kaçıp geldiğini karnını doyurmak ve çocuklara bakmak için fuhuş yapmaya mecbur kaldığını söylediği öğrenildi. A.Y. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Zanlı Ayfer K. ise ifadesinde kendisinin sadece yer parası aldığını kadına müşteri ayarlamadığını, müşterileri Suriyeli kadının kendisi bulduğunu söylediği öğrenildi.

 Zanlı ifadesinin ardından önce sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçen kadın, basın mensuplarının "Neden fuhuş yaptırıyorsunuz" sorusuna "Zevkten yapıyorum" diyerek tepki gösterdi. Adliyeye sevk edilen Ayfer K, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaynak:Milliyert