Diyarbakır’da kocası ve en büyük oğlu hapse düşen bir oğlu da asker olan 5 çocuk annesi Fikriye Ünal, tek başına geriye kalan 3 çocuğunu okutmaya çalışıyor. Evlere temizliğe giderek ayakta durmaya çalışan cefakar anne Ünal, artık borç yükünün altından kalkamadığını ve çocuklarının hayatının okuyup kurtulması için kendisine bir yardım elinin uzatılmasını istedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Cami Nebi Mahallesi’nde yaşayan 5 çocuk annesi Fikriye Ünal, çocuklarının eğitim masrafları için kendisine yardım elinin uzatılması istedi. Kocasının denetimli serbestlikten yararlandığını ve şimdi park temizliklerine gittiğini, en büyük oğlunun da cezaevinde olduğunu ve ondan küçük oğlunun da şuanda asker olduğunu belirten çaresiz anne Ünal, geriye kalan 3 çocuğunun okuması için evlere temizliğe gittiğini ancak şimdi sağlık sorunları nedeniyle onu da yapamadığını ifade etti. Hiçbir geliri olmadığını ev kirası ve faturalarla birlikte çocukların eğitim masraflarının kendisini çok zorladığını ifade eden anne Ünal, artık kendi hayatından bir şey beklemediğini tek isteğinin çocuklarının okuması olduğunu belirterek, çocukların eğitim masrafları için kendisine bir yardım elinin uzatılmasını istedi. Çocuklarının okumak istediğini ve durumu parlak öğrenciler olduğunu belirten anne Ünal, çocukların çalışma masası olmadığı için beton zemin üzerinde ders çalıştıklarını söyledi.

Temizlik ve el işi ile ayakta durmaya çalışıyor

Bir kız dört erkek çocuğu olduğunu belirten anne Ünal, “Eşim cezaevine girdi sonra çıktı şimdi denetimli serbestlikten yararlanıyor. Çalışmıyor şuan gidip parkları temizliyor denetimli serbestlik kapsamında. Onun hiçbir katkısı yok bize. En büyük çocuğum cezaevinde, onun bir küçüğü de asker. Çalışan hiç kimse yok, hiç kimse. Daha önce kendi katkılarımla temizlik olsun, el işi olsun yapıyordum ama şuan bel fıtığım var, ayaklarım ağrıyor, astımım var, tansiyonum var hiçbir şey yapamıyorum” dedi.

“Çocuklarıma bir yardım eli uzatılsın”

Diğer üç çocuğundan birinin lise mezunu, birinin lise diğerinin ise ortaokul okuduğunu belirten anne Ünal, “Lise mezunu çocuğum kendi imkanlarıyla evde çalışıyor. Hiçbir gelirim yoktur ki onu dershaneye kaydedeyim. Harcanmasın, Allah, Peygamber hatırı için yardım istiyorum. Devletimden olsun, milletimden olsun bu çocuklarıma sahip çıksınlar. Yardım istiyorum bu öğrenciler için. Harcanmasını istemiyorum, başarılı öğrenciler. Ben kendim artık bittim, onları topluma kazandırmak istiyorum. Kız çocuğum da ortaokulda okuyor ama isteklerini karşılayamıyorum. Kızım kıyafet istedi kalktım borç harç ettim. Ben onlar için canımı feda ederim. Gittim ona bir gömlek bir etek aldım. Ama dünya kadar borcum var. Okutmak istiyorum çocukları. Devletimden, milletimden yardım bekliyorum, bu çocuklarıma bir yardım eli uzatsınlar Allah rızası için. Ben gittim bu çocuklarımın geleceği parlak olsun” diye konuştu.