Kayseri’de Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün desteklediği ‘Umre Ödüllü Siyer Yarışması’nda ödüller sahiplerine verildi.
Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün Son Peygamber Platformu ile ortaklaşa düzenlediği yarışmanın Kayseri ayağının ödülleri verildi. Melikgazi Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen törende, Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yarışma Komisyonu Başkanı Mehmet Faruk Er, Bilgi verdi. Yarışmaya Kayseri ve ilçelerinden yaklaşık 4 bin 600 kişinin katıldığını belirten Er, amaçlarının ‘İdeal İnsan’ olan Peygamberimizi herkesime tanıtmak olduğunu söyledi. Törende Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, dinimizde ‘Peygamberimiz ve Sünneti’nin önemi hakkında bilgi verdi. Grup Yaren’in kaside ve ezgiler seslendirdiği gecede, ödüller verildi.
"TOPLAM 10 BİN TL ÖDÜL"
Gecede, A Kategorisinde (14 yaş ve altı) birinci olan Gamze Şabap bin TL, ikinci olan Emine Erikli’ye 750 TL ve üçüncü olan Galip Tuğluk’a 3 adet çeyrek Cumhuriyet altını verildi. B Kategorisinde (14-19 yaş arası) birinci olan Mehmet Ali Yıldız’a bin TL, ikinci olan Nurullah Yıldız’a 750 TL ve üçüncü olan Seyma Nur Başaran’a çeyrek Cumhuriyet altını hediye edildi. C kategorisinde (19 yaş ve üzeri) ise, birinci olan Sadi Dumlupınar’a bin TL, İkinci olan Emine Anteplioğlu’na 5 adet çeyrek Cumhuriyet altını ve üçüncü olana Fatma Zehra Şahin’e de 3 adet çeyrek Cumhuriyet altını sunuldu. Ayrıca her kategoride 4. Olanlara birer adet çeyrek Cumhuriyet altını ve 5. olanlara da kitap seti hediye edildi.
Yarışmanın Türkiye çapındaki bölümünde ise, ilk 2’ye girenlere Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından umre ödülü verilecek.