ARTVİN (AA) - Artvin Valiliğince şehit ve gazi ailelerine yönelik Çanakkale gezisi düzenledi.

Geziye katılan Artvin Şehit ve Gaziler Derneği üyelerini Halitpaşa Meydanı'ndan uğurlayan Vali Ömer Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale'de bir destanın yazıldığını belirterek, herkesin mutlaka Çanakkale'yi gezerek tarihte nelerin yaşandığını öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Geziye katılan şehit ve gazi ailelerine teşekkür eden Doğanay, şanlı Türk bayrağını Artvin'den Çanakkale'ye götürülmek üzere öperek şehit ve gazi ailelerine teslim etti.

Geziye katılan gazi ve şehit aileleriyse kendilerine bu imkanı sağlayan Vali Doğanay başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şehit babası Rıza Polat, oğlu Davut Polat'ın, 1981'de, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde düzenlenen "Sonbahar İlk Hedef Tatbikatı"nda F-5 savaş uçağının askeri birliğin üzerine düşmesi sonucu şehit düştüğünü belirterek, "Oğlum Davut ile birlikte 65 askerimiz şehit oldu. Vatan sağolsun, milletimiz sağolsun. Bu vatana ve bayrağımıza canımız feda olsun." dedi.

Hayatında ilk kez Çanakkale Şehitliğini ziyaret edecek olmanın heyecanını yaşadığını kaydeden Polat, "Biz şehit ve gazi ailelerine böyle anlamlı bir gezi düzenleyen değerli Valimize teşekkür ediyoruz. Çok duygulu anlar yaşıyorum. Vatanı, devleti, milleti ve bayrağı uğruna şehit düşen kahramanlarımızın kabirlerini ziyaret ederek, o anlamlı maneviyatı yerinde yaşayacağız. Allah'tan şehitlerimize rahmet, gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum." diye konuştu.

Şehit ve gazi aileleri, otobüslerle dualar eşliğinde Çanakkale'ye yolcu edildi.