Siirt Müftüsü Faruk Arvas, beraberindeki heyet ile birlikte Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale’yi ziyaret ederek İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı’nda uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için taziye dileklerini iletti.
Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Işık, Personel Şube Müdürü Zeki Dildirim ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Nezir Obut’tan oluşan bir heyet, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale’yi makamında ziyaret etti. Başsavcı Ağçakale şahsında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Siirt halkı adına taziye dileklerini sunan Müftü Arvas, şehit savcı Kiraz’ın hem görev başında, hem gurbette, hem de hak ve adaletin tecellisi için uğraşırken menfur bir saldırı sonucu şehadet mertebesine ulaştığını söyledi. Arvas, "Yüce Mevla kendisine bu makamı bahşetti. Yüce Allah başka sıkıntı acıyı bir daha yargı camiasına, ülkemize ve halkımıza vermesin. Önümüzdeki hafta Cuma günü Kur’an kursu öğrencilerimize hatimler okutacağız. Merhum şehidimiz Mehmet Kiraz için de okutacağız" dedi.
"SÜREKLİ BU TÜR RİSKLERE AÇIK OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM"
Menfur olayı kınadıklarını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ağçakale ise yaptıkları görev gereği sürekli bu tür risklere açık olduklarını düşündüklerini söyledi. Ağcakale, "Ama nihayetinde bu mermilerin hedefinde olabilecek arkadaşlar hak adalet için çalışırken şehit düşmüş oluyorlar. Daha önceki yıllarda da birkaç savcımızı şehit vermiştik. Tabi burada teröristlerin gerçekleştirdiği eylem onlar açısından çok ciddi ses getirici mahiyettedir. Ama bununla beraber bizlerin yılması, korkması ve vazgeçmesi de söz konusu olmaz. Böyle bir kaygımız da yok, milletin de böyle bilmesi gerekir. Nihayetinde biz burada insanlar arasında huzur, sükun ve adaletin sürmesi için ömrümüzü seferber ediyoruz. İnsanlar arasında sükuneti sağlamak ayrı bir keyif verici vazifedir. Burada kader devreye giriyor. Savcımız seçilirken aslında ulaşılması istenilen amaçla, hedef seçilen şahıs arasında çok ciddi bir ilgisizlik ve alakasızlık var. Çünkü o soruşturmada failleri bulmaya yönelik enerji sarf eden, kendini yıpratan bir savcı hedef alınıyor. Tamamen ironik bir durum oluşuyor" diye konuştu.
Ziyaret, daha sonra merhum şehit savcı Kiraz’ın ruhuna fatiha okunmasıyla sona erdi. Yarın Siirt Çarşı Camii’nde ikindi namazına müteakip Şehit Savcı Kiraz’ın ruhuna mevlit okutulacağı belirtildi.