ORDU (AA) - Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında dava açılan 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar ile yakınları ve avukatlar katıldı.

Tutuksuz sanık eski polis M.Ç, savunmasında, örgütün gizli yazışma programını kullanmadığını öne sürdü.

Mesudiye'de çalıştığı dönemde bir arkadaşının, "Mustafa" kod adlı kişiyle yanına geldiğini anlatan M.Ç, "Bu kişi bana, 'internetin var mı?' diye sordu. O sırada mutfağa gittim ve döndüğümde telefonuma program indirdiklerini söylediler. Bir hafta içerisinde de kullanmadığım o programı sildim. Bu programın 'Bylock' olduğunu düşünüyorum." dedi.

Meslekten ihraç edilen eski komiser tutuksuz Ö.G. ise FETÖ/PDY üyesi olmadığını ve "Bylock" programını kullanmadığını iddia etti.

Tutuklu A.T. de komiser yardımcısıyken görevinden ihraç edildiğini, yapıyla hiçbir irtibatının olmadığını ve söz konusu yazışma programını indirip kullanmadığını ileri sürdü.

Tutuklu sanık E.S. Azerbaycan'da yapıya ait okullarda çalışmadığını, orada üniversitede eğitim gördüğünü belirterek, "Mezun olduktan sonra iş aradığım sırada Aybastı ilçesinde FEM Dershanesine başvurdum. 2014 yılında ailemin telkinleriyle buradan ayrılmak istedim. Herhangi bir iş bulamayınca burada bir yıl daha çalıştım, 2015'te istifa ettim. Sonrasında Ordu'da bir danışmanlık bürosuna başvurdum ama yapıyla alakasını bilmiyordum." diye konuştu.

İki telefonunda da "ByLock" tespitine ilişkin E.S, programı kullanmadığını öne sürdü.

Eski Komiser Yardımcısı tutuklu M.S. de üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

Öğretmenlik görevinden ihraç olan tutuklu Y.A. ise lise son sınıfta yapıya ait dershaneye gittiğini ve lisans eğitiminin ilk yılında yurtlarında kaldığını söyledi.

Bank Asya'da hesabının bulunduğunu ifade eden Y.A, "Bankaya kayyum atandıktan sonra devletime destek olma düşüncesiyle hesap açtım." şeklinde savunma yaptı.

Tutuksuz yargılanan eski polis M.D. de "Bylock" isimli programı "Mikail" kod isimli şahsın telefonuna yüklediğini ve bu kişiyle görüşme günlerine ilişkin yazışmalar yaptıklarını kaydetti.

M.D, FETÖ/PDY'ye üye kişiler içerisinde bulunduğu için pişman olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.