AMASYA (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü öğrencileri, tarım turizmi derslerini Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde bir çiftlikte gerçekleştirdi.

Organik Tarım Bölümü öğrencileri, tarım turizmi dersi için ekolojik tarım ve ekolojik turizm yapan Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesindeki çiftliğe gitti. Öğrenciler, çiftlikte tarım turizminin nasıl yapıldığını yerinde inceleme ve derslerde aldıkları teorik bilgileri uygulama fırsatı buldu.

Bafra Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, öğrencilere "Organik meyve üretiminde bitki sağlığı nasıl korunur, bitki besleme nasıl yapılır" gibi konularda uygulamalı ders verdiklerini söyledi.

Gümüşhacıköy'de Türkiye'de pek fazla örneği bulunmayan ve örnek teşkil edecek şekilde hem ekolojik tarım hem de ekolojik turizm yapan bir işletme bulunduğunu dile getiren Ayan, işletmenin ekolojinin ruhuna uygun çalışanları ve yaşayan insanları olduğunu belirtti.

Çiftlikte bulunanlarla öğrencilerini buluşturup ekolojik tarımın yanında ekolojik turizmin de deneyimleştirilmesini istediklerini anlatan Ayan, şunları kaydetti:

"Çünkü teorinin yanında çiftlik uygulamaları ile iyi örneklerle öğrencilerimizi buluşturmak istiyoruz. Doğadan toplama nedir, ürün nasıl toplanır, nasıl mamul ürün haline getirilir, burada birçok örnekleri var. Çiftliğe ve bilgiye dokundukça öğrencilerimin öz güvenleri oluşuyor, mezun olduklarında böyle bir işletme kurma inançları gelişiyor. O nedenle bu girişimci insanlarla öğrencilerimi buluşturmak istedim."