Seçimden sonra ilk kez geldiği İstanbul'da partililer tarafından coşkuyla karşılanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "3 Kasım AK Parti devriminin yıl dönümü. 3 Kasım 2002'de Türkiye'de ak yıllar başladı. 1 Kasım 2015 de bir başka ak yılların başlangıcı oldu. İlk ak devrimi başlatan Cumhurbaşkanımıza da selamlarımızı iletiyorum. Az önce birlikteydik. Onun da selamları var sizlere. Bu coşkuyu o da yaşıyor." dedi.

Kendisine sürekli AK Parti'nin oy artışının sebebinin sorulduğunu anlatan Davutoğlu, "Tek bir sebebi var samimiyet, samimiyet, samimiyet." ifadesini kullandı.

İSTANBUL'DA COŞKULU KARŞILAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez geldiği İstanbul'da partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Davutoğlu, Atatürk Havalimanı'nda AK Parti Milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte vatandaşları selamladı.

Otobüsün üzerinden partililere seslenen Davutoğlu, "İstanbul bizim kimliğimizin, tarihimizin, medeniyetimizin hülasasıdır. İstanbul bizim siyasetimizin omurgasıdır. 1 Kasım demokrasi bayramı İstanbullulara mübarek olsun. Küresel başkentimiz İstanbul'dayız" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ DA BO COŞKUYU YAŞIYOR"

Son bir haftada üç bayramı birlikte yaşadıklarını söyleyen Davutoğlu. 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşu, ikincisi 1 Kasım demokrasi bayramı, üçüncü bayramımız da bugün. Özellikle bugün İstanbul'a gelmek istedim. 3 Kasım AK Parti devriminin yıl dönümü. 3 Kasım 2002'de Türkiye'de ak yıllar başladı. 1 Kasım 2015 de bir başka ak yılların başlangıcı oldu. İlk ak devrimi başlatan Cumhurbaşkanımıza da selamlarımızı iletiyorum. Az önce birlikteydik. Onun da selamları var sizlere. Bu coşkuyu o da yaşıyor. 3 Kasım 2002'de 1.5 yıllık bir partiye ilk iktidarı o zaman milletimiz vermişti. Sonra oylarımız hep yükseldi. Şimdi 14 yıl sonra tekrar 2011 oranlarına ulaşarak, dünya demokrasi tarihinde böyle bir şey yoktur, yüzde 49.4 ile millet güvenini gösterdi" şeklinde konuştu.

"OY ARTIŞININ TEK SEBEBİ VAR, SAMİMİYET"

Kendisine sürekli AK Parti'nin oy artışının sebebinin sorulduğunu anlatan Davutoğlu, "Tek bir sebebi var samimiyet, samimiyet, samimiyet. Milletimiz bu ülkeye samimiyetle hizmet iradesine sahip olanlarla günlük siyaset yapanlar arasındaki farkı gördü. Milletimiz aşkla bu ülkeye bağlı olanlarla, seçim hükümetine dahi bakan vermeyenleri gördü. 1 Kasım'da Konya'da verdiğim sözü burada da veriyorum. Biz bu topraklara ancak sevgi tohumları ekmek üzere geliriz" diye konuştu.

"BU SEÇİMİN GALİBİ 78 MİLYON VATANDAŞIMIZDIR"

Başbakan Davutoğlu 1 Kasım seçimlerinin mağlubu olmadığını vurgulayarak, "Kimseyi dışlamayacağız. Bu seçimin galibi bütünüyle 78 milyon vatandaşımızdır. Bu seçimlerde en büyük pay İstanbul'un oldu. İstanbul'da oylar 985 bin arttı. Türkiye'de 4.5 milyon arttı. Demek ki biz 5 ayda 4.5 milyon vatandaşımızın gönlüne girmişiz Türkiye'de" ifadelerini kullandı.


"BİZİM İÇİN İKİ TÜR VATANDAŞ VAR 'BUGÜN AK PARTİ'YE OY VERENLER, YARIN VERECEK OLANLAR"

AK Parti'nin son iki gündür zaferini vakarla kutladığını söyleyen Davutoğlu, "Hiç kimsenin kalbini kırmadık. Kimseye bu yenilgi dolayısıyla tepeden bakmadık. Hep sordular 'hangi oranı bekliyorsunuz' diye. Bir oran verirsem en iyi oran bile geri kalanından umudumuzu kestiğimizi zanneder. Bizim için iki tür vatandaş vardır. Bugün AK Parti'ye oy verenler, yarın verecek olanlar. Eminim bugün bayramdan daha büyüğünü 2019'da kutlayacağız. Yere sevgi tohumu ektik mi onun çınar olmasını bekleriz. Şimdiden 2019 ayak izlerini hissediyorum. Ama gerçek bayram 2023'de büyük Türkiye Cumhuriyeti'nde göreceğiz" açıklamalarında bulundu.

"TARİHİ BUNDAN SONRA SADECE OKUMAYACAĞIZ, BİZ YAZACAĞIZ"

Dünyanın bir çok yerinden tebrik telefonları aldığını anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"En çok Balkanlardan, Filistin'den, Somali'den, Suriye'den telefon geliyor. Bir Suriyeli kardeşim şunu söyledi. Bir mesaj göndermiş diyor ki; 'Biz gönülden Türkiyeliler olarak bize bağrını açan Türkiye'de Türk kardeşlerim oyları sandıklara attılar. Biz de dualarımızı Rabbimize ilettik, dualarımızla oyumuzu kullandık'. İşte yardım böyle olur. Nice baskılar, nice hakaretler, nice eleştiriler gördük bu mazlumlara kapılarımız açtığımız için. Ama biz 'mazlumlara yardım edersek Allah da, millet de bizimle olur' dedik. Elhamdülillah Allah da Millet de bizimle. Yeni bir tarih yazmaya gidiyoruz. Tarihi bundan sonra biz sadece okumayacağız, biz yazacağız."